Πολιτισμός » Παρουσιάζεται η «Θράκα»

Παρουσιάζεται η «Θράκα»

Παρουσιάζεται η «Θράκα»

Το Σάββατο, στις 29 Νοεμβρίου και ώρα 20:30, παρουσιάζεται στον Μύλο, το νέο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού Θράκα υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.

Θα μιλήσουν ο Κώστας Λάνταβος και οι εκδότες του περιοδικού:
Θάνος Γώγος
Στάθης Ιντζές
Σωτήρης Παστάκας
Αντώνης Ψάλτης

Με το διπλό τεύχος συμπληρώνεται ο πρώτος τόμος του περιοδικού μας: 280 σελίδες με ποίηση, πεζό, μετάφραση και δοκίμιο.

Ένα περιοδικό που έχει έδρα τη Λάρισα αλλά δεν είναι «λαρισαΙκό» και καθρεφτίζει ό,τι νέο γίνεται στο χώρο της λογοτεχνίας, γιατί το νέο μόνο από νέα μέσα μπορεί να βρει το δρόμο του

Η Θράκα ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013, στη Λάρισα, από τους Θάνος Γώγο, Στάθη Ιντζέ, Σωτήρη Παστάκα και Αντώνη Ψάλτη, με σκοπό τη δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού περιοδικού. Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος και τον Μάρτιο του 2013 το 2ο. Παράλληλα με την εκδοτική της δραστηριότητα, που εκτός από το περιοδικό περιλαμβάνει και δέκα βιβλία [ποιητικές συλλογές, πεζογραφήματα και μεταφράσεις], η Θράκα διοργανώνει σε ετήσια βάση το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, τον Μάρτιο κάθε έτους, στην παγκόσμια ημέρα ποίησης. Το περιοδικό, κατά καιρούς, έχει παρουσιαστεί σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Ελασσόνα, Βέροια, Φλώρινα, Καστορία και Ξινόβρυση Πηλίου. Το νέο διπλό τεύχος 3ο-4ο περιλαμβάνει τριάντα σελίδες σύγχρονης ελληνικής ποίησης, με ποιήματα από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του τρέχοντος ποιητικού ρεύματος, καθώς και δοκίμια, διηγήματα και μεταφράσεις.

https://www.facebook.com/pages/Θράκα/330234190432252?fref=ts

http://thraka-magazine.blogspot.gr/

http://issuu.com/thraca