Εκπαίδευση » Κατάρτιση & Διά βίου μάθηση » «Ημέρες Νευρολογίας 2014»

«Ημέρες Νευρολογίας 2014»

«Ημέρες Νευρολογίας 2014»

Το Ινστιτούτο Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων και η Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν συνέδριο για 5η χρονιά με θέμα: «Ημέρες Νευρολογίας 2014» .

Το συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5 και 7 Δεκεμβρίου στη Λάρισα στο Ξενοδοχείο Imperial και ώρα 13:30μμ.

Οι «Ημέρες Νευρολογίας 2014» θα έχουν τρεις βασικές ενότητες:

•       Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στα διαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα που συναντούν οι συνάδελφοι στο προσωπικό τους ιατρείο. Κορυφαίοι επιστήμονες και ειδικοί στο χώρο της Νευρολογίας από την Ελλάδα και το Εξωτερικό θα απαντήσουν σε ερωτήματα και διλήμματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι Νευρολόγοι στην καθημερινή άσκηση της ειδικότητος.
•       Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στα νευρολογικά συμπτώματα και σημεία τα οποία εμφανίζονται και σε νοσήματα άλλων ειδικοτήτων όπως Πνευμονολογία, Ρευματολογία, Καρδιολογία, Γυναικολογία και Λοιμωξιολογία. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις νέες αναδυόμενες λοιμώξεις του ΚΝΣ και τους εμβολιασμούς.
•       Η τρίτη ενότητα αναφέρεται σε όλες τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Νευρολογίας. Με δεδομένη τη σημαντική εξέλιξη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Νευρολογίας και τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που μας παρέχονται, αναγνωρισμένοι επιστήμονες θα εστιάσουν στα νεότερα δεδομένα που έχουν άμεσο και πρακτικό ενδιαφέρον για τους ιατρούς και τους ασθενείς τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο.
•       Τα τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια, ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (2ο μέρος), ιατρικής αποκατάστασης και νοσηλευτικής φροντίδας των νευρολογικών ασθενών εμπλουτίζουν το πρόγραμμα και δίνουν την δυνατότητα συμμετοχής σε κάθε ενδιαφερόμενο που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες
http://www.med.uth.gr/UploadFiles/file/Synedria/2014_12/Neurology%20Days_Nov_14_FP.pdf

Αλέξανδρος Παπαδημητρίου
Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας
Πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης, Εκπαίδευσης