Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Άσκηση ετοιμότητας των Πυροσβεστών

Άσκηση ετοιμότητας των Πυροσβεστών

Άσκηση ετοιμότητας των Πυροσβεστών

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς και σε πραγματικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας, στο εργοστάσιο κατασκευής πάνελ πολυουρεθάνης «ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ» στην Ά ΒΙ.ΠΕ Λάρισας.

Ασκηση Πυροσβεστικής 1

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε Πυρκαγιά από έκρηξη στο χώρο του Φούρνου Παραγωγής Πολυουρεθάνης από εκτεταμένη διαρροή Πεντανίου κατά την διάρκεια συντήρησης του δικτύου μεταφοράς αυτού στον χώρο της παραγωγής και εγκλωβισμό εργαζόμενου.

Ασκηση Πυροσβεστικής 2

Στον τόπο του συμβάντος κατέφθασαν άμεσα τρία οχήματα του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας ,ενώ έσπευσαν για ενίσχυση άλλα δυο (2) οχήματα από τον 3ο Π.Σ.ΒΙ.ΠΕ Λάρισας και το Π.Κ. Αγιάς.

Ασκηση Πυροσβεστικής 3

Έγινε απεγκλωβισμός του εργαζόμενου και μεταφορά του σε ασθενοφόρο ενώ ταυτόχρονα εκκενώθηκε με ασφάλεια ο χώρος από εργαζόμενους με πλήρη συντονισμό πυροσβεστών και ομάδας πυρασφάλειας του εργοστασίου. Στη συνέχεια έγινε πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Υπεύθυνος της άσκησης ήταν ο Διοικητής του 1ου Π.Σ Λάρισας Επιπυραγός Νικόλαος Μητσιογιάννης ενώ το όλο έργο συντόνιζε ο Διοικητής Π.Υ.Ν. Λάρισας Πύραρχος Κων/νος Σκούπρας.

 

Επιστροφή επάνω