Λάρισα » Τα σκουπίδια «ανάβουν φωτιές»
ΜΕΤΩΠΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τα σκουπίδια «ανάβουν φωτιές»

Τα σκουπίδια «ανάβουν φωτιές»

Το θέμα του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων, φαίνεται ότι θα προκαλέσει νέο μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης και των αυτοδιοικητικών παραγόντων α΄και β΄ βαθμού.

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν σε νομοσχέδιο που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης αποσπά την αρμοδιότητα έγκρισης των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης αποβλήτων από τα Περιφερειακά Συμβούλια και τα δίνει στον εαυτό της.

Το θέμα έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις, σε κεντρικό επίπεδο, κυρίως από την πλευρά της Ρένας Δούρου, ωστόσο διαφαίνεται πως οι περισσότεροι εκ των αυτοδιοικητικών όλων των παρατάξεων, βρίσκονται στα κάγκελα.

Ετσι, δεν είναι τυχαίο πως το θέμα συζητήθηκε και στη σύσκεψη των δημάρχων και των αυτοδιοικητικών της ΠΕΔ Θεσσαλίας, που είχε ως θέμα τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα και ειδικότερα την ίδρυση του ΠΕΣΔΑ, του περιφερειακού δηλαδή φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει τους τοπικούς ΦΟΣΔΑ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, το θέμα έθεσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δημοτικός σύμβουλος Λάρισας κ. Μάνθος Σαρρής κάτι που αποτέλεσε αφορμή να εκφραστεί η ομόθυμη σχεδόν διάθεση των αυτοδιοικητικών κατά της κυβερνητικής μεθόδευσης.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, το ζήτημα θα απασχολήσει και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, όπου με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του περιφερειάρχη και προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Κώστα Αγοραστού.

Λ.Π.