Ελλάδα » Μαθητής έπαθε ανακοπή περιμένοντας το σχολικό

Μαθητής έπαθε ανακοπή περιμένοντας το σχολικό

Μαθητής έπαθε ανακοπή περιμένοντας το σχολικό

(φωτο αρχείου)

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Βελόνης Αβδήρων Ξάνθης την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το XanthiPress.gr, ήταν στις 8:00 το πρωί όταν το σχολικό λεωφορείο περνούσε για να παραλάβει τα παιδιά του δημοτικού από τον οικισμό της Βελόνης. Τότε ο οδηγός παρατήρησε μια μητέρα να κλαίει με το παιδί της, αναίσθητο, στην αγκαλιά της.

Αμέσως πήγε στο μέρος τους και αφού διαπίστωσε ότι το παιδί δεν ανέπνεε του έκανε μαλάξεις προκειμένου να το επαναφέρει.

Ο ίδιος ανέφερε: «Δεν ήξερα πολλά πράγματα αλλά από ένστικτο θεώρησα ότι αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να επαναφέρω την αναπνοή με παλμικές κινήσεις. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα είδα ότι το παιδί ανέκτησε την αναπνοή του και κούνησε τα μάτια του».

«Όταν είδα ότι το παιδί επανήλθε στη ζωή και επικοινωνούσε μαζί μας, ανακουφίστηκα» σημειωσε επίσης ο οδηγός.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο αλλά λόγω της απόστασης από την πόλη, επιστρατεύτηκε ένα ΙΧ που πήγε το παιδί στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Από εκεί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι το παιδί είχε υποστεί ανακοπή, γεγονός σπάνιο αφού δεν είχε παρουσιάσει ποτέ προβλήματα υγείας.

Η μητέρα επικοινώνησε με το σχολείο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τον οδηγό που έσωσε τη ζωή του παιδιού τους και τον οποίο θέλει να συναντήσει για να τον ευχαριστήσει. Οι συμμαθητές του μικρού αλλά και οι δάσκαλοι στο Δημοτικό Σχολείο των Αβδήρων, ανακουφίστηκαν στο άκουσμα ότι είναι καλά στην υγεία του.

Οι γιατροί λένε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει μια φορά στο εκατομμύριο αλλά ο μικρός μαθητής ήταν τυχερός που βρέθηκε δίπλα του ο οδηγός του σχολικού και τον επανέφερε στη ζωή, ως φύλακας-άγγελος.

ΠΗΓΗ: xanthipress.gr