Απόψεις » Μπεχλιβάνος Χ. » Θάβουν το μέλλον αυτής της χώρας… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου
Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΟΡΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Θάβουν το μέλλον αυτής της χώρας… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Θάβουν το μέλλον αυτής της χώρας… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας μας είναι το πολιτικό προσωπικό της. Είναι οι βουλευτές, οι εθνοπατέρες που θυσιάζουν το μέλλον του τόπου αγκιστρωμένοι στις καρέκλες τους, τους παχυλούς μισθούς, τα πριμ και κάθε λογής προνόμια που υπολογίζουν και ζυγίζουν πριν αποφασίσουν εάν θα ψηφίσουν και ποιον για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές θα ΄πρεπε την περίοδο ετούτη να βγουν ξεκάθαρα και να καταθέσουν την προσωπική τους γνώμη για την προεδρική εκλογή και κατά συνέπεια για το εάν επιθυμούν ή όχι πρόωρες εκλογές. Όσο δε συμβαίνει αυτό και όσο το κλίμα θα πολώνεται και η πολιτική αντιπαράθεση θα οξύνεται τόσο ορισμένοι βουλευτές θα βρίσκονται σε ένα πιο ασφυκτικό περιβάλλον και θα παλαντζάρουν ανάμεσα στην καταψήφιση ή την υπερψήφιση της προεδρικής υποψηφιότητας φοβούμενοι ότι θα κατηγορηθούν πως ενέδωσαν σε πιέσεις ή ακόμη και ότι εξαγοράστηκαν.

Ήδη, ξεκίνησε η «μάχη» για να συγκεντρώσει η κυβέρνηση τους «180» πρόθυμους βουλευτές να πουν το «ναι» στην εκλογή Προέδρου, χωρίς να γνωρίζουν ακόμη το προτεινόμενο πρόσωπο, έχει ξεκινήσει εδώ και βδομάδες. Οι κυβερνώντες διαρρέουν επιλεκτικά ότι ήδη έχουν διασφαλίσει τον ικανό αριθμό για την εκλογή του Προέδρου με την τρίτη ψηφοφορία, στην οποία απαιτούνται τα 3/5 των βουλευτών, δηλαδή μόλις 180 «ναι».

Το Σύνταγμα ορίζει ότι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διενεργείται ψηφοφορία στη Βουλή, στην οποία απαιτείται πλειοψηφία του συνόλου των 300 βουλευτών του Κοινοβουλίου, δηλαδή τα 2/3 ή 200 ψήφοι. Εάν δεν επιτευχθεί πλειοψηφία τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται εντός πέντε ημερών και αν δεν συγκεντρωθούν και πάλι τα 200 «ναι», τότε μετά από πέντε μέρες διεξάγεται η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται τα 3/5 ή 180 ψήφοι. Εάν και στην τρίτη κάλπη δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία τότε εντός δεκαημέρου διαλύεται η Βουλή και διενεργούνται εθνικές εκλογές.

Η χώρα, που βρίσκεται σε εκλογική τροχιά, δεδομένου ότι κανονικά η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2015 και εάν δεν επιτευχθεί η πολυπόθητη από τους κυβερνώντες πλειοψηφία στα τέλη Φλεβάρη διαλύεται η Βουλή και στα τέλη Μαρτίου στήνονται κάλπες.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ξορκίζει τις πρόωρες κάλπες με διλήμματα καταστροφής για την οικονομία και την πορεία της χώρας, λες και δεν είναι οι ίδιοι που μάτωσαν τον ελληνικό λαό στις θυσίες χωρίς να υπάρξει κανένα αντίκρισμα. Oι Σαμαρικοί ξέχασαν τα Ζάππεια και την αντιμνημονιακή πολιτική που είχαν προεκλογικά και έγιναν “yessir”… Οι Βενιζελικοί κόλλησαν στη συγκυβέρνηση για να παρατείνουν τη θητεία τους στη Βουλή. Το ίδιο σκέφτονται και ορισμένοι «ανεξάρτητοι» βουλευτές, αλλά και εκείνοι που «μαγειρεύουν» κομματικές συμφωνίες για συναινετική εκλογή του Προέδρου, λες και οι εκλογές δεν αποτελούν γιορτή της Δημοκρατίας.

Όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από τα σενάρια καταστροφής της χώρας για να αποφευχθούν οι κάλπες ουσιαστικά θάβουν το μέλλον της Ελλάδας και των μελλοντικών γενεών για τις επόμενες δεκαετίες. Θα τους αφήσουμε;