Απόψεις » Παπαστεργίου Λ. » SMS … «επαναστατικού χαρακτήρα»!
ΜΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

SMS … «επαναστατικού χαρακτήρα»!

SMS … «επαναστατικού χαρακτήρα»!

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Ο συνομιλητής μου ένας από τους πλέον ισχυρούς (οικονομικά) επιχειρηματίες της πόλης, και όχι μόνο, νέος σε ηλικία, με «βαρύ» όνομα, το οποίο φροντίζει να το «βαρύνει» ακόμα περισσότερο. Καθόμαστε συζητώντας για όλα όσα έρχονται σε επίπεδο οικονομίας και πολιτικής. Μέχρι που μου «αποκαλύπτει» τα εξής απίστευτα:

«Ετοιμάζω μια νέα επένδυση, η οποία σε πρώτη φάση θα δημιουργήσει πενήντα νέες θέσεις εργασίας. Για να προχωρήσω χωρίς πρόβλημα χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια από έναν δημόσιο οργανισμό. Μην φανταστείς κάτι ιδιαίτερο. Μια απλή τροποποίηση που πρέπει να γίνει και αυτό είναι κάτι που γίνεται αρκεί να υπάρχει κυβερνητική βούληση…».

Προφανώς αντιλαμβανόμενος την ερώτηση που ήμουν έτοιμος να του θέσω, με προλαβαίνει: «Έχω φτάσει μέχρι το Μαξίμου. Μίλησα με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Από πέρυσι το Μάιο. Ο ίδιος δεν άφησε κανένα περιθώριο για να μπορώ να πω ότι δεν ενδιαφέρεται για επενδύσεις. Σήκωσε το τηλέφωνό του αμέσως και μίλησε με τον αρμόδιο υπουργό. Η εντολή του ήταν σαφέστατη: “λύστε το θέμα, τώρα”. Από εκείνη τη στιγμή και μετά», συνεχίζει ο συνομιλητής μου, «ξεκινάνε οι επαφές μου με τον αρμόδιο υπουργό. Δεν θέλω να σε κουράσω περισσότερο. Ούτε νομίζω πως χρειάζεται να σου δώσω να διαβάσεις τα smsπου έχω ανταλλάξει… Απλά σου λέω πως μια υπόθεση για την οποία ενδιαφέρθηκε προσωπικώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, μετά από έξι περίπου μήνες, δε λέει να ξεκολλήσει…».

Είπαμε και άλλα πολλά με τον συνομιλητή μου, που δεν είναι του παρόντος να αναφέρω. Το βράδυ της ίδιας μέρας, η «Καθημερινή της Κυριακής» φιλοξενούσε άρθρο του Αντώνη Σαμαρά με τίτλο «Η επόμενη μέρα», το οποίο και έσπευσα να διαβάσω, με την απαραίτητη προσοχή φυσικά:

«Λύσαμε και λύνουμε προβλήματα που συσσωρεύονταν για δεκαετίες. Κόψαμε και κόβουμε «γόρδιους δεσμούς» που κρατούσαν δέσμια την Ελλάδα για δύο-τρεις γενιές… Σήμερα, με τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έγιναν, η Ελλάδα βρίσκεται στην 36η θέση! … Το ίδιο ισχύει για την έγκριση νέων επενδύσεων. Έγιναν θεαματικές αλλαγές, επαναστατικού χαρακτήρα…»

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω δε νομίζω πως χρειάζεται κάτι περισσότερο, φαντάζομαι όλοι αντιλαμβάνεστε…

E mail: lpapastergiou@larissanet.gr

Twitter: LPapastergiou

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη Larissanet στη στήλη «Υπογείως»