Ελλάδα » Πέταξαν σκουπίδια στην Πρυτανεία

Πέταξαν σκουπίδια στην Πρυτανεία

Πέταξαν σκουπίδια στην Πρυτανεία

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Τα γεγονότα καταγράφονται καρέ καρέ: Οι φοιτητές μιλούν στον Αντιπρύτανη Αντώνη Καλοκαιρινο. Τα πρόσωπα είναι ανέκφραστα, ούτε χαμόγελα, ούτε θυμός. Ένας φοιτητής πλησιάζει το γραφείο και αδειάζει την πρώτη σακούλα στο γραφείο του Αντιπρύτανη. Ο κ. Καλοκαιρινός αρχικά παραμένει καθισμένος και κοιτάζει τους φοιτητές σαστισμένος. Σηκώνεται μόνο όταν αδειάζει και η δεύτερη σακούλα.

Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και από ανθρώπους που τις προηγούμενες ημέρες είχαν ταχθεί υπέρ των φοιτητών.

Η HuffPost Greece, επικοινώνησε με έναν από τους φοιτητές που βρέθηκαν στο γραφείο του Αντιπρύτανη. Τον ρωτήσαμε τί ήταν αυτό που τους ώθησε να κάνουν μια τέτοια ενέργεια.

«Ήταν μια κίνηση που την σκεφτόμασταν από καιρό γιατί η κατάσταση με την καθαριότητα στη Νομική έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο. Μέχρι πριν από 2 μήνες έστελναν ένα συνεργείο μία φορά την εβδομάδα. Πλέον η σχολή απλά δεν καθαρίζεται. Στην κατάληψη καθαρίσαμε εμείς οι φοιτητές, αλλά την επόμενη ημέρα το κτήριο γέμισε πάλι σκουπίδια. Ούτε το νιπτήρα δεν μπορούμε να πλησιάσουμε, οι τουαλέτες βέβαια είναι απαγορευτικές. Την ίδια στιγμή το κτήριο της Πρυτανείας είναι πεντακάθαρο. Νιώθουμε πως δεν μας σέβονται και θέλαμε να μπουν στη θέση μας. Να αυτή τη στιγμή που σου μιλάω βλέπω μπροστά μου ένα ψόφιο αρουραίο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφερόμενη στην εισβολή στο γραφείο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε οτι εισέβαλαν στο γραφείο του αντιπρύτανη και το μετέτρεψαν σε χωματερή και πως αυτός είναι ο «διάλογος» στο όνομα του οποίου δήθεν ορκίζονται αυτοί που επιδιώκουν τη διάλυση των πανεπιστημίων μας και όσοι τους αγκαλιάζουν.
«Αλήθεια τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αυτό κρούσμα απεχθούς συμπεριφοράς; Εκτός κι αν μας πουν πως και η μεταφορά σκουπιδιών είναι ένας ακόμη τρόπος …διακίνησης ιδεών!», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

foitites grafeio

skoupidia2

skoupidia

ΠΗΓΗ:

Διαβάστε επίσης