Ελλάδα » Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ υπέβαλλε σήμερα ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, επικαλούμενος πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων στο έργο του. Όπως αναφέρει στην επιστολή της παραίτησής του «ενώ δεν είχα τη δέουσα συμπαράσταση, πλέον άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλω ότι επιθυμούν την ευημερία του ΕΚΑΒ…».

Επικαλούμενος λόγους ευσυνειδησίας και αξιοπρέπειας ο κ. Παπαγιαννίδης θέτει στη διάθεση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη την παραίτησή του.

Μάλιστα, δεν παραλείπει στην επιστολή του, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, κατά το οποίο 34χρονος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, στη Σάμο, κατέληξε μετά από τροχαίο δυστύχημα, να ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του θύματος γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο βάρδιας δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό, επειδή βρισκόταν καθοδόν για την παραλαβή άλλου περιστατικού.

Ο κ. Παπαγιαννίδης κάνει λόγο για εσωτερικές πόλεμο που αντιμετώπισε στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τα κενά στις δομές του ΕΚΑΒ, καθώς και στη διαδικασία επανεξέτασης του διαγωνισμού προμήθειας των 167 ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων μέσω ΕΣΠΑ, «αφού αντιμετώπισα έναν οχετό ενστάσεων, αντιδράσεων και κακόβουλων σχολίων τελικά κατάφερα να τον φθάσω στο στάδιο ανοίγματος των οικονομικών προσφορών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαγιαννίδης, τέλος, ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και εύχεται «καλό κουράγιο σε όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. και ιδιαίτερα στους άξιους μαχητές, που λέγονται Διασώστες».

ΠΗΓΗ: in.gr