Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Κάλεσμα για την απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα για την απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα για την απεργία της Πέμπτης

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Επιτροπής – Επιτροπής Ανέργων της συνοικίας Ιπποκράτη στο Αλκαζάρ:

Καλούμε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και την νεολαία των συνοικιών Ιπποκράτη – Αλκαζάρ να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη της Πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη.

Απευθυνόμαστε σε σένα που ψάχνεις να βρεις μεροκάματο, στον απολυμένο, σε σένα που είσαι απλήρωτος για μήνες, σε κάθε λαϊκή οικογένεια της γειτονιάς μας που έχει και από έναν τουλάχιστο μερικώς απασχολούμενο σε διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας με 5μηνα, 2μηνα κτλ.

Απορρίψτε τη λογική του μικρότερου κακού, γιατί φέρνει το μεγαλύτερο!

Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, τα γιαπιά, οι υπηρεσίες, τα σχολειά, να κλείσουν τα μαγαζιά, να μην ανάψει τρακτέρ, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Μόνο έτσι θα νιώσουν την τεράστια δύναμή μας.

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να υποφέρουμε εμείς, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων. Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός του 2015 κινείται σ’ αυτό το πλαίσιο, κόβει σημαντικά κονδύλια από την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Οργανώνουμε ξανά την πάλη μας ώστε κανένα λαϊκό σπίτι να μην μείνει χωρίς φαγητό, θέρμανση, ηλεκτρικό και νερό. Παλεύουμε για δωρεάν φάρμακα και παροχές υγείας προς όλους. Ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Κανένα σπίτι ή μαγαζί μικροκαταστηματάρχη, αγρότη και λαϊκού ανθρώπου να μην βγει στο «σφυρί».

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με τον αέρα και την ελπίδα που έφερε η μεγάλη επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, που απέκρυψε η πλειοψηφία των ΜΜΕ και που συμμετείχαν 1.000 περίπου συνδικαλιστικές οργανώσεις και εκατοντάδες χιλιάδες λαού, δίνοντας μια έμπρακτη απάντηση σε όσους λένε ότι δεν κουνιέται φύλλο, ότι δεν γίνεται τίποτα.

Όλοι και Όλες στην Πανελλαδική – Πανεργατική

ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ και στην Συγκέντρωση 10:30 πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

 

Διαβάστε επίσης