Λάρισα » Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου απηύθυνε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Παράλληλα, τα μέλη διοίκησης του ΕΚΛ ζήτησαν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Αναλυτικά, στη συνέντευξη τύπου επισημάνθηκαν τα παρακάτω:

«Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους ανέργους, τους νέους και τις γυναίκες, να απαντήσουν με την μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στην απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ, στην Κ. Πλατεία, στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς που διαμορφώνουν από κοινού κυβέρνηση, Ε.Ε, μεγάλο κεφάλαιο. Να σπάσουμε το κλίμα της αδράνειας του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονομεύει και «θάβει» την απεργία.

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να υποφέρουμε εμείς, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός του 2015 κινείται σ’ αυτό το πλαίσιο, κόβει σημαντικά κονδύλια απο την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Η πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη και η συγκέντρωση στις 10.30 π.μ, στην Κ. Πλατεία, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει κυβέρνηση, Ε.Ε και επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ανοίγουν νέα μέτωπα σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες απαιτούν νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ετοιμάζουν νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο. Επιδιώκουν να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή στους κλάδους και στους εργασιακούς χώρους. Θέλουν να χτυπήσουν κάθε εργατική διεκδίκηση, τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

Αν δεν απαντήσουμε δυναμικά, έρχονται ακόμα χειρότερα! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, ετοιμάζουν τη σύνδεση της υγείας με τα ένσημα κάθε εργαζόμενου.

Κανένας εργάτης, άνεργος δεν πρέπει να λείψει από την απεργία !

Κανένας εργάτης έξω από το σωματείο του. Να οργανώσουμε δυναμικά την αγανάκτηση και την οργή μας. Να μη δώσουμε ανοχή, να μην «πουλήσουμε» την ελπίδα μας. Να μην παραδώσουμε τα όπλα, να μη ρίξουμε τον πήχη της ζωής μας. Να μη μείνουμε στη ζωή με τα ψίχουλα για να ταΐζεται η κοιλιά των αφεντικών.

Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και το λαό και τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων – Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή!

Όσοι βάζουν σε προτεραιότητα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και αναφέρονται στον υγιή ανταγωνισμό και μια δίκαιη φορολογική πολιτική, καταδικάζουν το λαό σε ψίχουλα. Όσοι μπαίνουν σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης του χρέους, το αναγνωρίζουν, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό του λαού.

Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική κερδοφορία, την κρίση και το χρέος, αρκετά πληρώσαμε για την προσαρμογή της χώρας μας, στην ΕΕ! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Ουσιαστικές αυξήσεις παντού με ΣΣΕ! Είναι στο χέρι μας!

Εδώ και τώρα: Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με επαναφορά στα 751 ευρώ του βασικού μισθού, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Να βάλουμε τέρμα στις ατομικές συμβάσεις. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις Σ.Σ.Ε. Σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ. Κανένας ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!

Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Να μην ανεχτούμε την σύγχρονη εξαθλίωση! Μην περιμένεις “σωτήρες”!

Από τους αγώνες μας και τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση φέρνει νέες απώλειες, σταθεροποιεί τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η ζωή με αποδοχή των δεσμεύσεων και του χρέους σημαίνει ανεργία, φτώχεια, δυστυχία! Το εργατικό-λαϊκό κίνημα δε μπορεί να κάνει πίσω από το αίτημα για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και αποδέσμευση από την Ε.Ε. Αλλιώς θα ζούμε με διαρκή «μνημόνια».

Οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου! Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόμενος πλούτος να επιστρέψει σε εμάς. Να κατευθυνθεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Διαβάστε επίσης: