Αθλητισμός » Ιστορική επιτυχία του Ο.Α Νίκαιας

Ιστορική επιτυχία του Ο.Α Νίκαιας

Ιστορική επιτυχία του Ο.Α Νίκαιας

Οι ομάδες ανδρών & γυναικών του Ο.Α. Νίκαιας, αποτελούμενες από τους Πατσουράκο Δημήτρη & Γερούκη Βασίλη (Άνδρες), Καφφέ Ζωή, Βλαϊκούδη Νικολέτα & Ραπτοπούλου Μαρία-Χριστίνα (Γυναίκες) και Κατσιγιαννάκη Ζαχαρία (συνοδός- προπονητής), αγωνίστηκαν στην 1η φάση του διασυλλογικού Πρωταθλήματος τένις Ά Εθνικής που έγινε στην Ηλιούπολη.

Οι άνδρες κατάφεραν να παραμείνουν στα «μεγάλα σαλόνια του τένις»για 2η συνεχή χρονιά χαρίζοντας στον Ο.Α. Νίκαιας και στο Λαρισινό τένις μια από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας του (δεδομένης της δυσκολίας παραμονής στην Α΄Εθνική ομάδας τένις Ανδρών επαρχιακού συλλόγου). Οι γυναίκες της Νίκαιας για 3η συνεχή χρονιά, όχι μόνο εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Α΄Εθνική αλλά προχώρησαν 1 βήμα παραπέρα, κατατασσόμενες στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

ΟΑ Νίκαιας

Η κλήρωση για τους άνδρες έφερε μαύρα σύννεφα στην αποστολή καθώς τους έθεσε αντιμέτωπους με την πανίσχυρες ομάδες του Α.Ο.Α. Φιλοθέης & του Ο.Α. Κερκύρας καθώς και με την πολύ δυνατή ομάδα του Σ.Α.Γαλατσίου. Παρά την καλή εμφάνιση με τους δύο πρώτους συλλόγους, οι αθλητές μας δεν απέφυγαν τις ήττες στις συναντήσεις των μονών και γιαυτό δεν έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους στα διπλά.
(Ο.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ- Α.Ο.Α.ΦΙΛΟΘΕΗΣ: 0-2 –Γερούκης Β.-Ηλιόπουλος Β.: 4-6, 1-6, Πατσουράκος Δ.-Μίκος Κ.: 0-6, 2-6 &
Ο.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ- Ο.Α.ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 0-3–Γερούκης Β.- Καζανίδης Π.: 3-6, 3-6, Πατσουράκος Δ.-Βέρμπης Αθ.: 1-6, 3-6 & Γερούκης Β./ Πατσουράκος Δ.-Βέρμπης Αθ./Γεωργιάδης Α.:5-7, 3-3ret).

Η συνάντηση της Κυριακής με το Γαλάτσι έμελε να κρίνει την παραμονή στην κατηγορία σε έναν αγώνα δίχως αύριο. Οι αθλητές της Νίκαιας υπερέβαλλαν εαυτούς και κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των πολύ ισχυρών αντιπάλων τους Πρώτος αγωνίστηκε ο 16αρης Βασίλης Γερούκης (καλύτερος Junior αθλητής της Κεντρικής Ελλάδας) απέναντι στον κατά 10 & πλέον χρόνια μεγαλύτερο, έμπειρο & με πολλές διακρίσεις στην καριέρα του αθλητή Βενέτη Τάσο. Ο Βασίλης, παρά την αρχική ψυχρολουσία (έμεινε πίσω με 1-4 & 2-5 και έχασε το 1ο σετ στις λεπτομέρειες 4-6) και παρότι ο νεαρός αθλητής αγωνίστηκε για 1η φορά σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου, με απίστευτη μαχητικότητα και ωριμότητα πολέμησε σαν λιοντάρι και κατάφερε την ολική ανατροπή κερδίζοντας τα 2 επόμενα σετ με 6-2, 6-2 αφήνοντας άναυδους τον αντίπαλο και το τιμ της ομάδας του Γαλατσίου. Η νίκη του νεαρού Γερούκη άνοιξε το δρόμο στον Δημήτρη Πατσουράκο που βρήκε ρυθμό θυμίζοντας τις ημέρες των επιτυχιών του (παλιός πρωταθλητής Ελλάδος Junior) και απέναντι στον Σπύρο Κορμανιώτη (αθλητή με πολλές διακρίσεις και επιτυχίες) παρέδωσε μαθήματα κτυπημάτων & τακτικής και μετέτρεψε το αναμενόμενο ντέρμπι σε περίπατο (6-1, 7-5). Στην εξαιρετική απόδοση της ομάδας συνέβαλλε καθοριστικά ο προπονητής του Ο.Α. Νίκαιας και παλαιός πρωταθλητής (Νο 3 Ευρώπης Junior) Κατσιγιαννάκης Ζαχαρίας που από τον πάγκο έδινε την δική του μάχη εμψυχώνοντας και καθοδηγώντας τους παίκτες.

Η ομάδα των γυναικών ξεκίνησε δυναμικά με 2 καθαρές νίκες απέναντι σε Ηράκλειο και Σαλαμίνα που της χάρισε την 2η θέση στον Όμιλό της και μια θέση στην 8αδα, με σαρωτικές εμφανίσεις των αθλητριών που δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους τους.

(Ο.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ- ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.& Α.: 3-0- Βλαϊκούδη Ν. – Κρουσταλάκη Σ.: 6-4 6-2, Καφφέ Ζ.-Τσαγκαράκη Α.: 6-3 6-2, Βλαϊκούδη Ν./ Καφφέ Ζ.- Τσαγκαράκη Α./Μαρκάκη Μ.: 6-1 6-3 &
Ο.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ- Ο.Α.ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: 3-0- Βλαϊκούδη Ν. – Πούτου Α.: 6-1, 6-0, Καφφέ Ζ.-Περδικούρη Μ.: 6-2, 6-0, Καφφέ Ζ./ Ραπτοπούλου Μ-Χ – Πούτου Α./ Περδικούρη Μ.: 64, 64) .

Η μοναδική ήττα των γυναικών (0-2), που δεν τις επέτρεψε να ελπίσουν στο όνειρο της τελικής φάσης(4αδα), ήρθε φυσιολογικά από την πανίσχυρη ομάδα του Ο.Α. Αθηνών που αγωνίστηκε με επαγγελματίες αθλήτριες. Η Βλαϊκούδη Ν. αγωνίστηκε με την Καϊρη Ηλέκτρα (Νο 964 κόσμου), ενώ η 16χρονη Καφφέ Ζ. είχε την τύχη να αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες αγωνιζόμενη απέναντι στην καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια αυτή την εποχή, την Σάκκαρη Μαρία (Νο 298 κόσμου). Οι αθλήτριες πάντως , παρά τις ήττες τους, αγωνίστηκαν με αξιώσεις αποσπώντας κολακευτικά σχόλια.
(Ο.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ-Ο.Α.ΑΘΗΝΩΝ: 2-0- Βλαϊκούδη Ν. – Καϊρη Η.: 2-6, 0-6, Καφφέ Ζ.-Σάκκαρη Μ.: 1-6, 0-6).

Οι ομάδες που πέρασαν στην τελική φάση(4αδα) που θα γίνει στις 5-7 Δεκεμβρίου στα ίδια γήπεδα είναι:

Άνδρες: ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α. & Α.,Ο.Α.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Ο.Α.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Ο.Α.ΑΘΗΝΩΝ.
Γυναίκες: Ο.Α.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, Α.Ο.Α.ΦΙΛΟΘΕΗΣ, Ο.Α.ΑΘΗΝΩΝ, Α.Ο.Α.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Τέλος το Δ.Σ. του Ο.Α. Νίκαιας συγχαίρει τους αθλητές και τους προπονητές της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου για την μεγάλη τους επιτυχία που δεν έχει προηγούμενο καθώς, για 1η φορά σύλλογος τένις του Νομού μας θα αγωνιστεί στην Α΄Εθνική σε Άνδρες & Γυναίκες για 2 συνεχείς χρονιές.