Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Η ΕΛΜΕ για την απεργία

Η ΕΛΜΕ για την απεργία

Η ΕΛΜΕ για την απεργία

Δελτίο Τύπου της ΕΛΜΕ Λάρισας:

Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Λάρισας η δεύτερη ανοιχτή Συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και συλλογικοτήτων.

Ζούμε στην εποχή της πιο σκληρής επίθεσης από την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου στις δυνάμεις της εργασίας, που ξεδιπλώνεται με όχημα τα Μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους. Απέναντι στη στρατηγική επιδίωξη του κεφαλαίου να ηττηθεί η εργατική συλλογική δύναμη, η δική μας απάντηση στηρίζεται στον συντονισμό των αγώνων μας, την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και τον ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για να ανατραπεί η πολιτική αυτή και οι εκφραστές της.

Η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει:
• Από την επίθεση του κεφαλαίου, που είναι συνολική σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και απαιτεί μια ενιαία και πολιτική απάντηση από την πλευρά του εργατικού κινήματος. Από την ανάγκη να απαντηθεί η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» που προωθείται στο σύνολο της κοινωνίας στρέφοντας τον ιδιωτικό υπάλληλο ενάντια στον υπάλληλο του δημοσίου, τον άνεργο απέναντι στον εργαζόμενο, το ντόπιο εργάτη απέναντι στον μετανάστη. Η μαζική, πλατιά, ενωτική, αγωνιστική, ταξική αντιπαράθεσή μας, που θα στηρίζεται στις αποφάσεις όλο και περισσότερων πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών για συντονισμένους και κλιμακούμενους αγώνες με αποφασιστικότητα και διάρκεια είναι η μόνη απάντηση.

• Από την στάση των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της πλειονότητας των Ομοσπονδιών, που αρνούνται να σχεδιάσουν αγώνες με διάρκεια και πολιτικό πλαίσιο τέτοιο που να είναι πραγματικά επικίνδυνοι για την αστική πολιτική.

Σαν ΕΛΜΕ Λάρισας πιστεύουμε ότι η ελπίδα βρίσκεται στη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τα σωματεία, στην εργατική δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, στους αγώνες που ξεκινούν από την ίδια την εργατική βάση. Θέλουμε να συμβάλουμε στην αναγκαία προσπάθεια για την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, για την κλιμάκωση των αγώνων και για την προβολή των σύγχρονων εργατικών αναγκών.

Η Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η συμπόρευσή τους με τα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται από τις μνημονιακές πολιτικές, να εξελιχθεί σε μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που θα στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος.

Την ώρα που η συγκυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει την αποδοκιμασία στην πολιτική της και να κατευνάσει τις αντιδράσεις με τη ρητορική περί του «τέλους των Μνημονίων», την ίδια ώρα ετοιμάζει από κοινού με την τρόικα νέα μνημονικά μέτρα, που στοχεύουν στα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται από τη συγκυβέρνηση και τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ, προ των πυλών βρίσκονται μέτρα όπως:

- Η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο που θα εκτινάξει ακόμη περισσότερο την ανεργία που έχει φτάσει στα ύψη.
– Η νέα απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την διεύρυνση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της σταθερής εργασίας.
– Οι νέες μειώσεις στα εισοδήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ, της υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων αλλά και εφαρμογής νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, που σε συνδυασμό με την αξιολόγηση – σφαγείο θα συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τους μισθούς των εργαζομένων.
– Η νέα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που δε θα περιορίζεται στις μειώσεις που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί.

Δρομολογούνται επιπλέον αυξήσεις στα όρια ηλικίας, μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης μέσω την απαρέγκλιτης τήρησης ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων.
– Η κυβέρνηση για να καταστείλει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ετοιμάζει νέο συνδικαλιστικό νόμο, με βασικό στόχο τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της δράσης των συνδικάτων.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα στις Δημοκρατικές ελευθερίες, που την περίοδο των μνημονίων έχουν δεχτεί απανωτά πλήγματα.

Ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, των νέων, με όλα τα τμήματα της κοινωνίας που δέχονται συνεχή πλήγματα, όπως οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι επιστήμονες, είναι μονόδρομος απέναντι σε αυτή την πολιτική της καταστροφής.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !

Μπορούμε να μετατρέψουμε την Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη, σε αγώνα-σταθμό ενάντια στα συνεχιζόμενα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υλοποιούνται στη χώρα μας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Καλούμε σε μια πλατιά ενωτική συγκέντρωση όλων των εργαζομένων όπου ο λόγος θα είναι στους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία τους. Για την δημιουργία ενός μετώπου των εργαζομένων κόντρα στην πολιτική της εξόντωσης του λαού. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να κάνουν δικιά τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σ’ όλη την Ελλάδα.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ και την απεργιακή συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 10.30 π.μ στη Πλατεία Λαού

Παλλαϊκός Αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!