Πολιτισμός » Η Αγγελική Βαρελά στο ΟΥΗΛ

Η Αγγελική Βαρελά στο ΟΥΗΛ

Η Αγγελική Βαρελά στο ΟΥΗΛ

Ομιλία µε θέμα «Τα Δικαιώματα του παιδιού και η Παιδική λογοτεχνία» συνδιοργανώνουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων 27ου και 31ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισ«μού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 18:30, στην ισόγεια αίθουσα του Θεάτρου ΟΥΗΛ (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου).

Ομιλήτρια η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα έρθουν σε γνωριμία με το έργο της συγγραφέως που όλη της τη ζωή γράφει μόνο για παιδιά. Προλογίζει η κ. Ελένη Χριστούλα-Πατελοδήμου.

Βιβλία Βαρελλά

Λίγα λόγια για την Αγγελική Βαρελλά:
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο για πρώτη φορά το 1966 και από τότε είναι αφοσιωμένη στο λογοτεχνικό αυτό είδος.

Έχει βραβευθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από το Υπουργείο Παιδείας για τα Αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.  Μετέφρασε και διασκεύασε στα ελληνικά πολλά ξένα βιβλία και συνεργάστηκε με τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση σε εκπαιδευτικές εκπομπές. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στο χώρο της Λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Το βιβλίο της «Φιλενάδα, φουντουκιά μου» κέρδισε έναν από τους τρεις επαίνους του Διεθνούς Βραβείου Παιδικής Λογοτεχνίας JANUS KORCZAK1985, στην Πολωνία.

Προτάθηκε το 1989 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βραβείο Άντερσεν.