Λάρισα » «Η αγορά διανύει τα… τελευταία της»
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ

«Η αγορά διανύει τα… τελευταία της»

«Η αγορά διανύει τα… τελευταία της»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος κατά των Κατασχέσεων και των Πλειστηριασμών την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίοι.

Μάλιστα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ασκήθηκε οξεία κριτική στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Η Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος κατά των Κατασχέσεων και των Πλειστηριασμών διοργανώνει συγκέντρωση αύριο Τρίτη και ώρα 5 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας, ώστε να απαντηθούν ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν.

Για «τεράστιο διωγμό των μικρομεσαίων» έκανε λόγο ο Γιώργος Μεϊμάρης, ο οποίος και πρόσθεσε πως «η φιλοσοφία του νέου νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει πολλά κενά». Παράλληλα, αναφέρθηκε «στην σπάθη που βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια των μικρομεσαίων και έχει να κάνει με την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών».

Ο κ. Βάιος Κανιούρας τόνισε πως «η αγορά διανύει τα τελευταία της» και επισήμανε πως «δεν υπάρχει τζίρος». Μάλιστα, χαρακτήρισε «καραμέλα» όσα ακούγονται για τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων, προσθέτοντας πως «το να βάζεις 100 δόσεις δεν λύνει το θέμα», καθώς η κατάσταση «είναι οριακή και όλα βρίσκονται στο κόκκινο».

«Πλέον η αγορά δεν αντέχει» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Κανιούρας.

Ο κ. Γιάννης Αρζομανίδης τόνισε ότι «υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και την εξαφάνιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ώστε οι πολίτες να οδηγηθούν στην ιδιωτική ασφάλιση». Έκανε λόγο για «ύστατο αγώνα» και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου.