Πολιτισμός » «Δέκα ζωές σε μία»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΑΒΕΡΩΦ

«Δέκα ζωές σε μία»

«Δέκα ζωές σε μία»
Οι πολλές ζωές του Ευάγγελου Αβέρωφ σε ένα ιστορικό μυθιστόρημα, μέσα από τη ματιά της κόρης του.Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Τατιάνας Αβέρωφ

ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ

την Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014, στις 7:30 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα του Θεάτρου ΟΥΗΛ (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν


ο Θωμάς Ψύρρας, συγγραφέας-βουλευτής της ΔΗΜΑΡ,
ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, συγγραφέας,
η Ελένη Μπούρα, επιμελήτρια του βιβλίου,
και η συγγραφέας.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΑΝΕΜΟΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η ζωή σαν παραμύθι…
Περιπετειώδης, γεμάτη πάθη και ανατροπές.
Η άγνωστη ζωή του πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα μέσα από τη ματιά της κόρης του.
Ένα μυθιστόρημα με ήρωες υπαρκτούς και γεγονότα πραγματικά, που ζωντανεύει την ταραγμένη ατμόσφαιρα και τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, από το 1908 μέχρι τις αρχές του Εμφυλίου.
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που είναι ταυτόχρονα βιογραφία, μαρτυρία και ταξίδι αναζήτησης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Τατιάνα Αβέρωφ γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στην Αθήνα και στο Λονδίνο και εργάστηκε είκοσι χρόνια ως ψυχολόγος. Σήμερα διευθύνει την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο, διδάσκει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και εξοικονομεί όσο περισσότερο χρόνο μπορεί για να γράφει.
Έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα Το Ξέφωτο, 2000, Αύγουστος, 2002, Ανοιχτή Γραμμή, 2005 και Θράσος, 2009. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων 2001 για το μυθιστόρημα Το Ξέφωτο. Ήταν υποψήφια για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω (shortlist, 2001, για το μυθιστόρημα Το Ξέφωτο) και για το Βραβείο Μυθιστορήματος του ίδιου περιοδικού δύο χρόνια αργότερα (shortlist, 2003, για το μυθιστόρημα Αύγουστος). Το μυθιστόρημά της Θράσος ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βιβλίο Λογοτεχνίας Παιδικού Βιβλίου 2010 (αν και πρόκειται για βιβλίο λογοτεχνίας που απευθύνεται καταρχήν σε ενηλίκους).
Περισσότερα για την ίδια και το έργο της μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό της τόπο: www.tatiana-averoff.gr.