Αρχική » Οικονομία » Αύριο το επίδομα θέρμανσης

Αύριο το επίδομα θέρμανσης

Αύριο το επίδομα θέρμανσης

Περίπου 351 χιλιάδες δικαιούχοι απο τους συνολικά 570 χιλιάδες των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί , θα βρούν απο αύριο στους λογαριασμούς τους την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Συνολικά όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ καταβλήθηκαν περί τα 44 εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη είτε από την Τρίτη το μεσημέρι είτε, σε ορισμένες περιπτώσεις από την Τετάρτη λόγω του valeur που ισχύει στις τραπεζικές συναλλαγές.

Ο αριθμός των καταναλωτών που έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα θέρμανσης έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 600.000, ενώ από αυτούς οι 570.000 κρίνεται, με βάση τα εισοδηματικά και λοιπά κριτήρια, ότι είναι δικαιούχοι.

Οσοι δεν βρουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είτε δεν είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση για να εισπράξουν την προκαταβολή είτε δεν είχαν προχωρήσει ακόμη στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Η καταβολή σε αυτούς τους δικαιούχους υπολογίζεται να γίνει στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Πέρυσι την ίδια ημέρα, στην αντίστοιχη πρώτη καταβολή της χειμερινής περιόδου Οκτωβρίου 2013 – Απριλίου 2014, είχε καταβληθεί σε 184.973 δικαιούχους επίδομα θέρμανσης ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ.

Επιστροφή επάνω