Πολιτισμός » 6 πιάνα – 12 πιανίστες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

6 πιάνα – 12 πιανίστες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

6 πιάνα – 12 πιανίστες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, σε συνδιοργάνωση με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, συναυλίες του διεθνούς φήμης μουσικού σχήματος PIANDAEMONIUM, μιας ορχήστρας πιάνων (6 πιάνα – 12 πιανίστες) που εμφανίζονται μαζί επί σκηνής.

Μετά την περσινή μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του Piandaemonium (δύο sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης – www. thessalonikipianofestival.gr) και με την προτροπή των Λαρισαίων πιανιστών και μελών του Piandaemonium, Χρήστου Λενούτσου και Εύης Γιαμοπούλου, οι διοργανωτές θα επαναλάβουν τις συναυλίες στο ΔΩΛ.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δύο βραδινές παραστάσεις το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Με το Piandaemonium θα συμπράξουν δύο εξαιρετικού καλλιτεχνικού επιπέδου μουσικά σχήματα της πόλης, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη και η Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη. 

Επίσης, στις 12 και 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις σχολικές εκπαιδευτικές παραστάσεις, για τις οποίες ήδη όλες σχεδόν οι θέσεις έχουν δεσμευτεί από σχολεία.

PIANDAEMONIUMΤο Piandaemonium

Το μοναδικό πιανιστικό σχήμα PIANDAEMONIUM, μια ορχήστρα πιάνων με 6 πιάνα και 12 πιανίστες μαζί επί σκηνήςιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της Δόμνας Ευνουχίδου και αρχικά αποτελούνταν από την ίδια και έντεκα πρώην μαθητές της.

Στη 15ετή του δράση, το Piandaemonium έχει παρουσιάσει πρωτότυπα έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Α. Ανισέγκος, Θ. Αντωνίου, Α. Βασιλειάδης, Γ. Κουμεντάκης, Γ.Ε. Λαζαρίδης, Γ. Μεταλλινός, Β. Νικολάου) γραμμένα αποκλειστικά για το σχήμα, διασκευές σπουδαίων συμφωνικών έργων και αυθεντικά έργα σε ποικίλους πιανιστικούς συνδυασμούς.

Το Piandaemonium έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τους φίλους του ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.

Ως καλλιτεχνική συνθήκη, το Piandaemonium επαναπροσδιορίζει το πιανιστικό ηχητικό τοπίο, μέσω της ακουστικής συνύπαρξης έξι πιάνων, δημιουργώντας ένα νέο μουσικό χώρο, πλουτίζοντας και αναδιαμορφώνοντας την αντίληψη του ακροατή για τον παραδοσιακό  πιανιστικό ήχο.

Το Piandaemonium πλαισιώνουν αξιόλογοι πιανίστες με σπουδαία καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και συγκεκριμένα οι: Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Αντώνης Ανισέγκος, Ευτυχία Βενιωτά, Εύη Γιαμοπούλου, Νίκος Ζαφρανάς, Χρήστος Λενούτσος, Ειρήνη Μαύρου, Μαρία Μυλαράκη, Στέφανος Νάσος, Χρήστος Νούλης, Αντώνης Σελεμίδης, Κώστας Χάρδας.