Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Ο άνθρωπος πίσω από τους πεζοδρόμους
Ο ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ο άνθρωπος πίσω από τους πεζοδρόμους

Ο άνθρωπος πίσω από τους πεζοδρόμους

Η δημοτική αρχή κινείται μεθοδικά για την σύνταξη του πενταετούς επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες περίπου.

Βασικά στοιχεία του είναι έτοιμα, αλλά σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι θα διαδραματίσει το αποτέλεσμα της προγραμματικής σύμβασης με την ομάδα επιστημόνων του καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ κ. Πάνου Σταθακόπουλου, ο οποίος διετέλεσε για χρόνια διευθυντής του Τομέα Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σχολής και υπεύθυνος της ερευνητικής μονάδας Πολεοδομικού και Περιβαλλοντολογικού Σχεδιασμού.

Όμως, εκτός όλων των παραπάνω ο καθηγητής Σταθακόπουλος, είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την ιδέα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του δικτύου των πεζοδρόμων στη Λάρισα. Μάλιστα για την επέμβασή του στο κέντρο της Λάρισας, του έχει απονεμηθεί πρώτο βραβείο από το Σύλλογο Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, με σπουδές σε πανεπιστήμια της Γαλλίας και διδακτορικούς τίλους στην Αρχιτεκτονική – Πολεοδομία, την Γεωγραφία, master στην Περιβαλλοντολογία αλλά και μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία, ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό κάλεσμα του Απόστολου Καλογιάννη, με τον οποίο άλλωστε γνωρίζονται από την εποχή που ο νυν δήμαρχος συμμετείχε στη δημοτική αρχή του αείμνηστου Αριστείδη Λαμπρούλη.

Ο Π. Σταθακόπουλος συμμετείχε τον περασμένο μήνα σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου και διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον αντιδήμαρχο Υποδομών και Πολεοδομίας Δημήτρη Μαβίδη.

Λ.Π.

Διαβάστε επίσης: