Αγροτικά » Λεφτά «γιοκ» για ελαιοπαραγωγούς!
Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Λεφτά «γιοκ» για ελαιοπαραγωγούς!

Λεφτά «γιοκ» για ελαιοπαραγωγούς!

Σχόλιο από το σημερινό «Παρών»:

Μπορεί για τους πολιτικούς στα χρόνια του μνημονίου να λέγεται ότι «μας βγάζουν το λάδι» υπάρχουν, όμως, και πολιτικοί που κυριολεκτικά βγάζουν λάδι. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στη Γιορτή Ελιάς στους Γόννους του δήμου Τεμπών στη Λάρισα. Εκεί μετά τους χαιρετισμούς και τα πολιτιστικά δρώμενα, ο Μάξιμος δεν αρνήθηκε την πρόσκληση των διοργανωτών να δοκιμάσει τον παραδοσιακό τρόπο της παραγωγής ελαιολάδου.

Μάξιμος Λάδι

Όπως όλα δείχνουν, η φετινή χρόνια θα ειναι καλή για τους έλληνες ελαιοπαραγωγούς, μετά την περσινή που ήταν απο τις χειρότερες εξαιτίας της ακαρπίας των ελαιοδέντρων. Η αυξημένη, φέτος, ζήτηση της ελιάς οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή σε χώρες της Μεσογείου, όπως η Συρία ή το Ιράκ, λόγω ξηρασίας.

Με την ευκαιρία, ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθύμισε τη δέσμευση για αποζημίωση της ακαρπίας του 2013 απο τα προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, τα γνωστά στους αγρότες ως ΠΣΕΑ, λέγοντας ότι η Πολιτεία πρέπει να είναι συνεπής στην εξαγγελία στήριξης των ελαιοπαραγωγών. Ως γνωστό είχε ανακοινωθεί πρόγραμμα 65 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών που είχαν απώλεια εισοδήματος απο ακαρπία ή σχοινοκαρπία σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Ωστόσο, τα μηνύματα από το υπουργείο των αγροτών και το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ενθαρρυντικά. Εκείνο που ψιθυρίζεται είναι… λεφτά γιόκ! Μένει να δούμε τι ποσό θα έχει ο φάκελος που θα υποβληθεί από την ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έγκριση.

Ίδωμεν…»

Αν επιβεβαιωθεί το «λεφτά γιοκ»… τρεχάτε ποδαράκια μου για τους «γαλάζιους»

Λ.Π.