Ελλάδα » Σύσκεψη Σαμαρά – Χαρδούβελη

Σύσκεψη Σαμαρά – Χαρδούβελη

Σύσκεψη Σαμαρά – Χαρδούβελη

Σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η ημερομηνία επιστροφής της οποίας στην Αθήνα παραμένει άγνωστη.

Στη σύσκεψη μετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Οι κύριοι Χαρδούβελης και Σταϊκούρας αποχώρησαν από το Μαξίμου χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Το βασικό «αγκάθι» είναι η θέση της τρόικας για το δημοσιονομικό κενό του 2015.

Την Παρασκευή έγιναν δύο ακόμη συσκέψεις με τη συμμετοχή του Γκίκα Χαρδούβελη και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Χρήστου Σταϊκούρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αγνωστο παραμένει αν θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Οι τηλεδιασκέψεις, άλλωστε, είναι μέρος αυτών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κύκλοι του οποίου τόνιζαν την Παρασκευή ότι «περιμένουμε απαντήσεις από την τρόικα για να συνεχίσουμε».

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι «ο στόχος να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου παραμένει».

«Οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η τετράωρη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

ΠΗΓΗ: