Αρχική » Θεσσαλία » Ξεκινάει η κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου

Ξεκινάει η κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου

Ξεκινάει η κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου

Ξεκινά στο αμέσως επόμενο διάστημα η κατασκευή του νέου κτιρίου, που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας της Σκιάθου, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.506.000,00 ευρώ και υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι Δ/νση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «»Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση κατασκευής του Νέου Κτιρίου για το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και ποσού σύμβασης 1,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τη Θεσσαλία, τη Μαγνησία και τα νησιά των Σποράδων, που αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη. Πρόκειται για ένα έργο, που το ξεκινήσαμε κυριολεκτικά από το μηδέν (με την αλλαγή χρήσης του οικοπέδου), ένα έργο που δίνει τεράστια πνοή στον τομέα υγείας του νησιού. Από την κατασκευαστική εταιρεία επιζητούμε τη μέγιστη ταχύτητα των εργασιών και για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κι επισκεπτών του νησιού, αλλά κι έτσι ώστε να είμαστε εμπρόθεσμοι με τις υποχρεώσεις μας κατά την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ στις 31/12/2015. Ολοκληρωμένο βέβαια, θα καταστεί το σύστημα υγείας Σκιάθου, όταν επιτέλους παραδοθούν και τα ασθενοφόρα που αναμένονται (παραδόθηκε ήδη 1 από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας), ενέργεια που καθυστερεί επί μακράν με ευθύνη του ΕΚΑΒ, κι όταν υπάρξουν και οι σχετικές προσλήψεις προσωπικού στο νομό Μαγνησίας, τις οποίες διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Παράλληλα, σημείωσε ο περιφερειάρχης, η κατασκευή του έργου αυτού διαχέει κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία και κοινωνία και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Το έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί αποτελείται από δύο κτίρια σε σχήμα Γ. Το ένα κτίριο είναι ισόγειο (κτίριο Β) και το άλλο (κτίριο Α), αποτελείται από ένα τμήμα ισόγειο και ένα τμήμα διώροφο με υπόγειο . Το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το Κέντρο Υγείας έχει εμβαδόν 3.795,27 τ.μ. Η συνολική κάλυψη του έργου είναι 771,50 τ.μ. και η συνολική δόμηση 963,03 τ.μ.

Το κτίριο Β έχει κάλυψη 193,60 τ.μ. και αποτελείται από Μαιευτικό, Οδοντιατρικό, Παιδιατρικό, Αναμονή Παιδιατρικού, Ιατρείο 1ο, Αναμονή Παιδιατρικού και W.C.

Το κτίριο Α έχει κάλυψη 539,40 τ.μ., δόμηση 769,43 και αποτελείται από Υπόγειο, Ισόγειο και Α΄ όροφο. Το Υπόγειο έχει εμβαδόν 385,03 τ.μ. και αποτελείται από τους εξής χώρους: Χώρο Η/Ζ, Υδροστάσιο, Λεβητοστάσιο, Ανελκυστήρα, Τεχνικό Χώρο, Αποθήκες, Χώρο Καθαρών και Ακαθάρτων. Το Ισόγειο έχει εμβαδόν 508,28 τ.μ. και αποτελείται από το Ακτινολογικό, την Αίθουσα Μικροεπεμβάσεων, τα Ακάθαρτα, την Αποστείρωση, την Αναμονή Α΄ Βοηθειών, το Φαρμακείο, την Αίθουσα Εργασίας αδερφής, την Γραμματεία, W.C., το Μικροβιολογικό, 6 Ιατρεία και την Αίθουσα αναμονής. Ο Α΄ όροφος έχει εμβαδόν 261,15 τ.μ. και αποτελείται από τους εξής χώρους : Δωμάτιο Εφημερεύοντος, Αποθήκη, Οικονομική Διαχείριση, Νοσηλεία 1, Νοσηλεία 2, Γραφείο Διευθυντή, Γραμματεία, Διοικητική Υπηρεσία και W.C. Το ποσό της υπογραφείσας σύμβασης είναι 1.439.400,92 ευρώ.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο διοικητής του Νοσοκομείου κος Κων. Καραμπάτσας, ο θεματικός αντιπ/χης κ. Αργύρης Κοπάνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γρ. Ιγγλέσης, Γ. Καλτσογιάννης, Γ. Κίτσιος, Αθ. Λιούπης, Κων. Χαλέβας και Βασ. Χατζόπουλος ο γενικός διευθυντής ΠΘ της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κ. Φλαμπούρης, ο εκπρόσωπος της εργοληπτικής επιχείρησης κ. Ν. Πατίκας».

Αγοραστος Κεντρο Υγειας Σκιαθος 2

 

Επιστροφή επάνω