Οικονομία » Από Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή στο Taxis για τις 100 δόσεις

Από Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή στο Taxis για τις 100 δόσεις

Από Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή στο Taxis για τις 100 δόσεις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπογεγραμμένη από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, η διάταξη για τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.

Η απόφαση προβλέπει ότι στη ρύθμιση υποχρεωτικά υπάγονται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων ως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

Η αλλαγή σχετικά με την προηγούμενη απόφαση αφορά στο γεγονός ότι η νέα απόφαση ορίζει ρητά ότι μπορούν να υπαχθούν μόνο βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές και όχι απλά βεβαιωμένες ως την 1η Οκτωβρίου 2014, όπως είναι οι πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Στην απόφαση διευκρινίζεται επίσης ότι μετά από επιλογή του οφειλέτη μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση::

- Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή.

- Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών των οποίων οι όροι τηρούνται.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr