Ελλάδα » «Φωτιές» άναψε ο Σταθάκης

«Φωτιές» άναψε ο Σταθάκης

«Φωτιές» άναψε ο Σταθάκης

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκηστον RealFm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Φαντάζομαι ότι ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή προέδρου», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Στην ερώτηση πότε θα οριοθετούσε χρονικά αυτή την πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Την Άνοιξη τέλος πάντων, λίγο πριν, λίγο μετά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να υπάρξει αυτή η αίσθηση ότι πάμε σε εκλογές, συμφωνούμε πότε θα γίνουν εκλογές και να απεμπλακεί το πρόβλημα από αυτή τη διαδικασία η οποία μπορεί να διεκδικήσει τεράστια φθορά και στην κυβέρνηση».

Και σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι πολύ κοντά σε μία συναινετική λύση η οποία θα απεμπλέξει το σύστημα, θα διευκολύνει, θα δώσει πολιτική διέξοδο, οι πολίτες θα επιλέξουν επιτέλους μία κυβέρνηση με σαφή πρόγραμμα και θα δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Λίγες ώρες αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με νεότερη ανακοίνωσή του επανήλθε στο ζήτημα των πρωινών του δηλώσεων σχετικά με το θέμα των εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη». Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης, μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες, με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς.

Ντινόπουλος: Ποιος μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά…

«Εκεί πέρα ο καθένας λέει δικά του ποιος μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά…». Αυτή ήταν η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή με αφορμή την πρόταση-βόμβα που κατέθεσε ο Γ. Σταθάκης.

Ως ένα μέρος μόνο μίας αλληλουχίας κινήσεων που δείχνουν την μεταβολή πολιτικής και ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε την σημερινή δήλωση Σταθάκη στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Λαφαζάνης: Καμία συναίνεση

«Μία είναι η λύση. Να φύγει αμέσως αυτή η κυβέρνηση. Εδώ και τώρα εκλογές. Καμία συναίνεση για εκλογή Προέδρου από αυτή τη βουλή. Οι 180 βουλευτές που ζητάτε είναι όνειρο θερινής νυκτός. Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από το βήμα της βουλής. Η δήλωση αυτή του κ. Λαφαζάνη ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά την δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι μπορούν να οριστούν εκλογές ανεξάρτητα από την εκλογή του Προέδρου.