Λάρισα » «Υποβαθμίζουν τις δομές του ΠΕΔΥ»
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

«Υποβαθμίζουν τις δομές του ΠΕΔΥ»

«Υποβαθμίζουν τις δομές του ΠΕΔΥ»

Οξεία κριτική για όσα συμβαίνουν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) ασκεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υγειονομικών και Διοικητικών Υπαλλήλων ΠΕΔΥ Λάρισας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Με τις ενέργειες και τις προτάσεις που το Υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιες ΥΠΕ που υιοθετούν και εφαρμόζουν, καταρρακώνεται η Δημόσια Υγεία και το Πρωτοβάθμιο εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Η πολιτική ηγεσία του τόπου μας δεν ενδιαφέρεται για το πολύτιμο αυτό αγαθό, που κατακτήθηκε με κόπους, να παρέχεται Δωρεάν σε όλους τους Έλληνες, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να το καταργήσει σταδιακά υποβαθμίζοντας τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας. Με λίγα λόγια προσπαθεί να το αποδυναμώσει παρά να το ενισχύσει ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του απλού λαού με τις λιγοστές προσλήψεις ιατρών (η οποία προκήρυξη έληξε 14 Οκτωβρίου και οι γιατροί δεν έχουν προσληφθεί ακόμη). Οι θέσεις των ιατρών που προκηρύχθηκαν δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών ούτε στο 20%.

Επίσης την οδοντιατρική περίθαλψη, που είναι ο κορμός της ΠΦΥ την απαξιώνουν έχοντας έτοιμα οδοντιατρεία στην Μονάδα μας κλειστά, λόγω έλλειψης οδοντιάτρων. Φυσικά ούτε μέσα στους ιατρούς της προκήρυξης ήταν μέσα αυτή η ειδικότητα.

Οι υπάλληλοι του ΠΕΔΥ δεν είναι τα ανενεργά κομμάτια αυτού του συστήματος και δεν αποτελούν το καλάθι που εξυπηρετεί στο να καλύπτει τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στα Κέντρα Υγείας ή στα Νοσοκομεία (όπως γίνεται τους τελευταίους μήνες από την ΥΠΕ), αντίθετα είναι τα άτομα που προσπαθούν με κάθε τρόπο να το ενδυναμώσουν, να το ενισχύσουν για το καλό όλων των συνανθρώπων μας (δωρεάν υπηρεσίες όπως ανώδυνος τοκετός, test pap, σπειρομετρήσεις, ΜΟΠ ,κ.ά.).

Ζητούμε την συμπαράσταση όλου του κόσμου και των σωματείων των εργαζομένων ώστε να αποκτήσουμε ένα Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας ικανό και δυνατό ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες όλου του ελληνικού λαού (ασφαλισμένων και ανασφάλιστων).

Τέλος ζητούμε από την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου και από τις αρμόδιες ΥΠΕ να πάρουν στα σοβαρά αυτό που λέγεται ΠΕΔΥ και να το βοηθήσουν να ορθοποδήσει, καταστρώνοντας σχέδια και όχι βαδίζοντας στα τυφλά».

Διαβάστε επίσης: