Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Το 5ετες Επιχειρησιακό Πρόγραμμα συζητήθηκε στην Τερψιθέα

Το 5ετες Επιχειρησιακό Πρόγραμμα συζητήθηκε στην Τερψιθέα

Το 5ετες Επιχειρησιακό Πρόγραμμα συζητήθηκε στην Τερψιθέα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Κυριακή 2 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Οι εκπρόσωποι των φορέων της Δημοτικής Κοινότητας (Αγρ. Συν/σμός, Κτηνοτρ. Σύλλογος, Μορφωτικός Σύλλογος, Περιβαλλοντικός Σύλλογος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου – Νηπιαγωγείου, Σύλλογος Διδασκόντων Δημ. Σχολείου – Νηπιαγωγείου και Α.Ο. Μαχητής) σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τα υπό ένταξη έργα στο 5ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα 2015-2019 του Δήμου Λαρισαίων.

Οι πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας συμμετείχαν στη διαδικασία διαλόγου και επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός, τα περισσότερα από τα οποία έχουν σχέση και μπορούν να λυθούν με τα έργα που προτάθηκαν (π.χ. αναθεώρηση Γ.Π.Σ., πολεοδόμηση – ρυμοτόμηση του οικισμού με σεβασμό στο χαρακτήρα και την ιστορία του παλαιού οικισμού, επέκταση με αίθουσες του Δημ. Σχολείου, επαναχάραξη αγροτικών δρόμων κ.λ.π.).

Παράλληλα, οι πολίτες πρότειναν δράσεις και ενέργειες, που μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Δημοτικής Κοινότητας, όπως η διανομή της αλληλογραφίας, η επέκταση της συγκοινωνίας με το αστικό ΚΤΕΛ, η κυκλοφορία των αγροτικών μηχανημάτων, η διαχείριση των φυτοφαρμάκων που αφορούν τις καλλιέργειες γύρω από τον οικισμό καθώς και η διαχείριση των ζώων εντός του οικισμού κ.λ.π.

Στα παραπάνω θέματα, δόθηκαν απαντήσεις πώς έχουν ήδη δρομολογηθεί οι ενέργειες για να λυθούν τα περισσότερα, από το Τοπικό Συμβούλιο και από τους παρόντες Αντιδημάρχους.

Τέλος ανακοινώθηκε, πως την ευθύνη για την τελική κατάρτιση του 5ετούς επιχειρησιακού προγράμματος 2015-2019 έχει το Τοπικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει δημόσια για αυτό το σκοπό την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 07:00 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα της Κοινότητας.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Σούλτης, Νικόλαος Καλτσάς, Αλέξανδρος Μπατζανούλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Απόστολος Σουρλαντζής, Βάϊος Κυριτσάκας».