Εκπαίδευση » Σχολεία » Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συνδιοργανωτής διεθνούς συνεδρίου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συνδιοργανωτής διεθνούς συνεδρίου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συνδιοργανωτής διεθνούς συνεδρίου

Στην Πάλμα της Μαγιόρκας και στο διάστημα 16 με 23 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «At the CORE of CLIL» αφιερωμένο στη μέθοδο CLIL (Content and Language Integrated Learning).

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «CORE-Clil Objectives and Resource-kit in Education» 517181-LLP-2011-No COMENIUS-CMP που υλοποιεί έως το τέλος του 2014 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς οργανισμούς από άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Λιθουανία.

Το διήμερο συνέδριο ήταν ενταγμένο σε ένα ευρύτερο επιμορφωτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε επίσης τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με βιωματικά κυρίως εργαστήρια αλλά και διαλέξεις και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για τη καινοτόμο μεθοδολογική προσέγγιση της ολοκληρωμένης διδασκαλίας περιεχομένου και ξένης γλώσσας (CLIL).

Τις εργασίες του συνεδρίου αλλά και το επιμορφωτικό σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ Δράση ΚΑ1 Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν σχολεία στην Πάλμα και να δουν πως εφαρμόζεται η μέθοδος στην πράξη.

Στην Ευρώπη η μέθοδος είναι πολύ διαδεδομένη καθώς σε όλες σχεδόν τις χώρες προωθείται η πολυγλωσσία και εφαρμόζονται δίγλωσσα εκπαιδευτικά προγράμματα και στην πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Περιφερειακη Διευθυνση Εκπαιδευσης διεθνες συνεδριο 2

Διαβάστε επίσης: