Λάρισα » «Μεγάλες οι ανάγκες στην υποστήριξη παιδιών»
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

«Μεγάλες οι ανάγκες στην υποστήριξη παιδιών»

«Μεγάλες οι ανάγκες στην υποστήριξη παιδιών»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα την λειτουργία του στη Λάρισα το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος βρέθηκε στους χώρους του Κέντρου, το οποίο στεγάζεται επί της οδού Ηφαίστου 9.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι «το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Το Κέντρο δεν είναι μόνον τα γραφεία και τα αυτοκίνητα, αλλά κυρίως είναι το έμψυχο δυναμικό».

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» τόνισε πως «ένα κενό που υπήρχε μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης καλύπτεται πλέον από τη Λάρισα».

Μάλιστα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσφορές που έκαναν Λαρισαίοι, εταιρίες και πολίτες, ώστε να στηρίξουν την εκκίνηση του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας. «Όλα καλύφθηκαν με χορηγίες ακόμα και η μισθοδοσία των ανθρώπων» δήλωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «δεν θα πετυχαίναμε κάτι τέτοιο αν δεν υπήρχε η ψυχή της Λάρισας, η ψυχή της Θεσσαλίας».

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέλυσε τις δράσεις που θα καλύψει το Κέντρο στη Λάρισα και υπογράμμισε αναφερόμενος σε στοιχεία από όλη την Ελλάδα ότι «έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών», ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις ανάγκες σε Λάρισα και Θεσσαλία επισήμανε πως «υπάρχουν και εδώ μεγάλες ανάγκες».

Στη σημερινή εκδήλωση έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσουμε στην έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης προηγήθηκε σημαντική δουλειά που ξεκίνησε εδώ και καιρό από μια ομάδα Λαρισαίων με τον συντονισμό του Φώτη Βακιρτζηδέλη.

Στη συνέχεια την προσπάθεια πλαισίωσαν εκατοντάδες Λαρισαίοι εθελοντές και μετά από συναντήσεις και επαφές σήμερα το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας ανοίγει τις πύλες του για να καλύψει τις ανάγκες παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Κεντρο Αμεσης Κοινωνικης Επεμβασης Θεσσαλιας 1

Υπηρεσίες του Κέντρου

Επισημαίνεται ότι το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας υπό το συντονισμό του Πανελλήνιου Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης θα παρέχει, επί του παρόντος, τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Στήριξη Παιδιών με προβλήματα διαβίωσης
• Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας
• Ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών
• Λήψη καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών
• Επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο
• Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών

Το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού και είναι εξοπλισμένο με Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Στήριξης Παιδιών και των Οικογενειών τους. Στη διάθεσή του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας επίσης τίθενται όλες οι δράσεις που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:
• Ασθενοφόρα για νεογνά και παιδιά
• Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής
• Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
• Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056
• Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
• AMBER ALERT Hellas.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: 2410 560900 & thessalia@hamogelo.gr

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στον Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας, επί της οδού Ηφαίστου 9, στο ισόγειο και για όλη την εβδομάδα από τις 9.00 το πρωί και ως τις 8.00 το απόγευμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται όλους τους φίλους και υποστηρικτές του με ενημερώσεις σχετικά με τη δράση του Οργανισμού, επιμέρους ειδικά θέματα αλλά και δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Τρίτη 4/11
18:30 Κάλεσμα σε ενεργούς και νέους Εθελοντές.
Παρέμβαση με θέμα «Παιδική Κακοποίηση».

Τετάρτη 5/11
17.00-19.00 Αφήγηση παιδικού παραμυθιού και δημιουργική απασχόληση.

Πέμπτη 6/11
Παρεμβάσεις στο 4ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
18:00 Συνάντηση με θέμα: «Το Χαμόγελο του Παιδιού βοηθάει το Σχολείο στο έργο του» για τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Παρασκευή 7/11
Παρέμβαση με θέμα «Σχολική Βία και Εκφοβισμός» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, όπου και θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την σχολική βία.
17.00-19.00 Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά

Κεντρο Αμεσης Κοινωνικης Επεμβασης Θεσσαλιας 2

Κεντρο Αμεσης Κοινωνικης Επεμβασης Θεσσαλιας 3

Κεντρο Αμεσης Κοινωνικης Επεμβασης Θεσσαλιας 4

 

Διαβάστε επίσης: