Πολιτισμός » Τέχνη για…τρόφιμα
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ «ΕΝΠΟΛ»

Τέχνη για…τρόφιμα

Τέχνη για…τρόφιμα

Μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί για μια εβδομάδα στη Λάρισα. Δύο φωτογράφοι της πόλης αποφάσισαν να εκθέσουν έργα τους για κοινωνικό σκοπό.

Ο Αδριανός και η Ρούλα Λέκκα πραγματοποιούν έκθεση φωτογραφίας με θέμα «αθέατες μορφές» της περιοχής στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας (Παναγούλη 37 & Μανδηλαρά). Η ιδιαιτερότητα της έγκειται στο γεγονός ότι τα έργα δεν θα πωλούνται με ευρώ, αλλά με …κιλά τροφίμων, αφού κάθε ενδιαφερόμενος θα προσφέρει ορισμένη ποσότητα τροφίμων στο δίκτυο αλληλεγγύης των «ΕνΠοΛ» για την ενίσχυση οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης.

Tsaritsani Trikala

Αναφερόμενοι στην έκθεση οι καλλιτέχνες ανέφεραν ότι «η μαγική στιγμή του κλικ της φωτογραφικής μηχανής , σηματοδοτεί την φθινοπωρινή αυτή έκθεση. Ασχολούμαστε πολλά χρόνια ως ερασιτέχνες φωτογράφοι με ιδιαίτερη αγάπη και πείσμα, διαπιστώνοντας καθημερινά πόσο συναρπαστική είναι η ενασχόληση με τη φωτογραφική τέχνη. Είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης και προσπάθεια εξωτερίκευσης , όσων ο καθένας μας βλέπει με τα μάτια της ψυχής. Στη συγκεκριμένη έκθεση , αποφασίσαμε να δείξουμε στους συμπολίτες μας , γωνιές της πόλης και της περιοχής μας , όπως τις αντιληφθήκαμε εμείς, με τη δική μας ματιά , και ίσως να αναδείξουμε σημεία και τόπους , που πολλοί από εσάς να μην γνωρίζουν ότι υπάρχουν. Μας εκφράζει απολύτως η άποψη του HenriCartier-Bresson: «Δεν έχω τίποτα να μεταφέρω, τίποτα να αποδείξω. Εσείς βλέπετε και αισθάνεσθε και είναι το έκπληκτο βλέμμα που αποφασίζει», πρόσθεσαν.

Εξηγώντας την πρωτοβουλία τους αυτή, είπαν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα το έργο των εθελοντών «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» και θεωρούν ιδιαίτερη τιμή τη φιλοξενία των έργων τους σε έναν χώρο προσφοράς και αγάπης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στη «Στέγη Αλληλεγγύης». Η έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 8-11-2014 ως το Σάββατο 15-11-2014.

Διαβάστε επίσης: