Εκπαίδευση » Σχολεία » Στη Βαρκελώνη ταξίδεψαν μαθητές του 14ου Γυμνασίου Λάρισας

Στη Βαρκελώνη ταξίδεψαν μαθητές του 14ου Γυμνασίου Λάρισας

Στη Βαρκελώνη ταξίδεψαν μαθητές του 14ου Γυμνασίου Λάρισας

Στη Βαρκελώνη της Ισπανίας ταξίδεψε ομάδα 24 μαθητών/τριών του 14ου Γυμνασίου Λάρισας, το διάστημα 20 έως 24 Οκτωβρίου 2014.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Η Βαρκελώνη, η καρδιά της Καταλονίας είναι η πρωτεύουσα της πρωτοπορίας, η πόλη του Antonio Gaudi και του Juan Miro. Εκεί χτυπά ο παλμός της Barcelona και της κάθε είδους επαναστατικής ιδέας στον πολιτισμό, στην τέχνη, στην κοινωνία, στον αθλητισμό.

Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Μουσείου Pablo Picasso για να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες το έργο του μεγάλου παγκόσμιου καλλιτέχνη και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα τα παιδιά είχαν προσκληθεί από την Ελληνική Κοινότητα και από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Καταλονίας.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους στη Βαρκελώνη οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν επίσης στο Μουσείο Juan Miro, στα πρωτοποριακά οικοδομήματα, έργα του μεγάλου αρχιτέκτονα Antonio Gaudi, επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο Bari Gothic με τα σπάνια ρωμαϊκά, γοτθικά και αναγεννησιακά κτίρια και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο λόφο Μontjuic, όπου φιλοξενήθηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες το 1996. Ένιωσαν τον παλμό της πόλης στην καθημερινή ζωή των Καταλανών περιδιαβαίνοντας την Ramblas και τη Barceloneta. Είχαν την εξαιρετική τύχη να παρακολουθήσουν τον αγώνα Champions League Barcelona – Ajax στο παγκοσμίου φήμης στάδιο Camp Nou καθώς και κάποιες από τις διαδρομές του 50ου Rally RACC Καταλονίας.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι: Κακάβα Στυλιανή, Χονδροματίδης Γεώργιος και Σιαχανίδου Αικατερίνη και τόσο αυτοί όσο και η διεύθυνση του σχολείου είναι χαρούμενοι που μπόρεσαν και χάρισαν μια τέτοια μοναδική εμπειρία στους μαθητές τους.

Τα παιδιά επέστρεψαν ενθουσιασμένα, με γεμάτες τις αποσκευές τους από υπέροχες εικόνες και αναπανάληπτες εμπειρίες και όπως σημειώνει η μαθήτρια Νούλα Κων/να: «Ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης. Μερικές βόλτες στην πόλη μ’ έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι ο άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει έναν τόπο όπου η τέχνη, η παράδοση και η σύγχρονη τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Σε μια τέτοια πόλη, το τέλος κάθε μέρας σου αφήνει μια γλυκιά γεύση»»

Διαβάστε επίσης: