Λάρισα » «Όχι» σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας-«Ναι» στις συγκλίσεις
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΑΡ: «ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ»

«Όχι» σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας-«Ναι» στις συγκλίσεις

«Όχι» σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας-«Ναι» στις συγκλίσεις

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη για όλα τα ανοιχτά πολιτικά ζητήματα παραχώρησε σήμερα το πρωί στη Λάρισα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται η ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι «δεν θα είμαστε η δύναμη που θα δώσει παράταση στη συνέχιση αυτής της πολιτικής».

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμαχιών της ΔΗΜΑΡ ενόψει των επόμενων εκλογών, οι οποίες θα βασίζονται σε συγκεκριμένα ζητήματα που τίθενται στο πλαίσιο του προγραμματικού διαλόγου.

Πάντως, διευκρίνισε πως «είναι αδιαπραγμάτευτη η οργανωτική αυτονομία της ΔΗΜΑΡ».

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «παρατηρείται σημαντική εξέλιξη στον διάλογο με δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας», ενώ το προσκλητήριο για διάλογο απευθύνεται σε δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και «σε όσες δυνάμεις βρίσκονται απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος συμπεριέλαβε με σαφήνεια και τον ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες συζητάει η ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι εκτός του πλαισίου του διαλόγου είναι η ΝΔ και δυνάμεις όπως οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «όσο συνεχίζει να ασκεί αυτές τις αδιέξοδες πολιτικές δεν μπορεί να συμμετάσχει στην διαδικασία του διαλόγου».

«Αλλαγή με ευθύνη και σταθερότητα χρειάζεται ο τόπος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο γραμματέας αναφέρθηκε διεξοδικά στις 12 προγραμματικές θέσεις που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ στον προγραμματικό διάλογο «για μια εναλλακτική προγραμματική διακυβέρνηση του τόπου».

Μεταξύ αυτών είναι: «Η αδιαπραγμάτευτη παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
Αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς μονομερείς ενέργειες.
Σχέδιο μείωσης της ανεργίας.
Καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για όλους όσους το έχουν ανάγκη και όπως είναι θεσπισμένο σε χώρες της Ευρώπης.
Διοικητική Μεταρρύθμιση χωρίς οριζόντιες απολύσεις.
Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα όπως κατάργηση του μπόνους 50 εδρών για ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα, μείωση αριθμού βουλευτών και κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.
Φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία είναι η πραγματική μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο τόπος».