Λάρισα » Αθώοι οι 19 πολίτες για τις κινητοποιήσεις στα διόδια

Αθώοι οι 19 πολίτες για τις κινητοποιήσεις στα διόδια

Αθώοι οι 19 πολίτες για τις κινητοποιήσεις στα διόδια

Αθώους κήρυξε το δικαστήριο στη Λάρισα τους 19 πολίτες για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε σταθμούς διοδίων.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους και Υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων» αναφέρονται τα παρακάτω:

«Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε ακόμα μια από τις δεκάδες δίκες με κατηγορούμενους 19 πολίτες που κινητοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στα διόδια.

Το σαθρό κατηγορητήριο της «διέγερσης» κατέρρευσε για ακόμη μια φορά και όλοι κηρύχθηκαν αθώοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι συναγωνιστής μας έχει συρθεί στα δικαστήρια ήδη 13 φορές, ενώ για όλες τις υποθέσεις που δικάστηκαν μέχρι τώρα με όμοια η παρεμφερή κατηγορητήρια, οι αποφάσεις ήταν αθωωτικές.

Παρόλα αυτά η βιομηχανία διώξεων, με νέες ή εξ αναβολής υποθέσεις, συνεχίζεται. Στα πλαίσια αυτά με βάση τις ίδιες ανυπόστατες κατηγορίες και τις συνεπακόλουθες αθωωτικές αποφάσεις, κατατέθηκε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Λάρισας, υπόμνημα με το οποίο ζητείται να τοποθετηθούν στο αρχείο όλες οι σχετικές υποθέσεις. Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί η συνέχιση των διώξεων είναι η παρατεταμένη ομηρία των ανθρώπων που σήκωσαν το κεφάλι στην κατάληψη των εθνικών οδών από τους σύγχρονους λήσταρχους-εργολάβους και στην καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματός μας στην ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση.

Ποιο είναι το όριο στο φόρο αίματος που ενεργοποιεί την ευαισθησία της τυφλής δικαιοσύνης;

Όλοι εμείς που βιώνουμε καθημερινά τις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και κοινωνικών δομών πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Με όπλο την αλληλεγγύη δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να οργανωθούμε και να μαζικοποιήσουμε τη δράση μας με στόχο την κατάργηση όλων των διοδίων που βάζουν μπάρες όχι μόνο στους δρόμους αλλά και στη ζωή μας.

  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι ποινικές διώξεις των αγωνιστών για την κατάργηση των διοδίων.
  • Να δικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί των τροχαίων δολοφονιών.
  • Να καταργηθούν τα διόδια»

 

Διαβάστε επίσης: