Λάρισα » Ανοίγει τις πύλες του το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Ανοίγει τις πύλες του το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης

Ανοίγει τις πύλες του το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης

Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει σε λειτουργία το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (Κ.Α.Κ.Ε.) Θεσσαλίας.

Η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:30 στην έδρα του στην οδό Ηφαίστου 9 στη Λάρισα.

Στον ίδιο χώρο, στο ισόγειο και για όλη την εβδομάδα από τις 9.00 το πρωί και ως τις 8.00 το απόγευμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται όλους τους φίλους και υποστηρικτές του με ενημερώσεις σχετικά με τη δράση του Οργανισμού, επιμέρους ειδικά θέματα αλλά και δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Τρίτη 4/11

11.30 Τελετή έναρξης Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας.
Παρουσίαση της δράσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού στη Θεσσαλία» από τον πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Κώστα Γιαννόπουλο.
Αγιασμός.
18:30 Κάλεσμα σε ενεργούς και νέους Εθελοντές.
Παρέμβαση με θέμα «Παιδική Κακοποίηση».

Τετάρτη 5/11

17.00-19.00 Αφήγηση παιδικού παραμυθιού και δημιουργική απασχόληση.

Πέμπτη 6/11

Παρεμβάσεις στο 4ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
18:00 Συνάντηση με θέμα: «Το Χαμόγελο του Παιδιού βοηθάει το Σχολείο στο έργο του» για τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Παρασκευή 7/11
Παρέμβαση με θέμα «Σχολική Βία και Εκφοβισμός» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, όπου και θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την σχολική βία.
17.00-19.00 Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: 2410 560900 & thessalia@hamogelo.gr

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας υπό το συντονισμό του Πανελλήνιου Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης θα παρέχει, επί του παρόντος, τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Στήριξη Παιδιών με προβλήματα διαβίωσης
• Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας
• Ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών
• Λήψη καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών
• Επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο
• Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών

Το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού και είναι εξοπλισμένο με Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Στήριξης Παιδιών και των Οικογενειών τους. Στη διάθεσή του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας επίσης τίθενται όλες οι δράσεις που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:
• Ασθενοφόρα για νεογνά και παιδιά
• Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής
• Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
• Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056
• Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
• AMBER ALERT Hellas».

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.hamogelo.gr/36.1/Ti-kanoyme

Διαβάστε επίσης: