Εκπαίδευση » Σχολεία » Ανακοίνωση για τις εκλογές στο ΠΥΣΠΕ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ανακοίνωση για τις εκλογές στο ΠΥΣΠΕ

Ανακοίνωση για τις εκλογές στο ΠΥΣΠΕ

Ανακοίνωση για τις εκλογές αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης:

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ : ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Επί τέσσερα και πλέον χρόνια βιώνουμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Έχουμε γυρίσει ένα αιώνα πίσω. Κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση- ΔΝΤ βυθίζουν την κοινωνική πλειοψηφία στην ανεργία, την απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Όσο κι αν αγωνίζονται να μας πείσουν ότι τα Μνημόνια τελείωσαν, η τρόικα φεύγει, η κρίση ξεπερνιέται, η ανάπτυξη – ανάκαμψη έρχεται… τα μέτρα συνεχίζονται και εντείνονται :

νέο ασφαλιστικό που μετατρέπει τις συντάξεις σε επίδομα (βλ. 360 ευρώ) και διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τα ταμεία
νέο μισθο¬λόγιο με καταβαράθρωση εισαγωγικών μισθών και άμεση σύνδεση μισθού με αξιολόγηση
προώθηση της αξιολόγησης με στόχο τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού που θα νομιμοποιεί την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, τις μαζικές απολύσεις, το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίησή τους.
φοροληστεία και ΕΝΦΙΑ να απειλούν ακόμα και την πρώτη κατοικία.
οργάνωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών (αιγιαλοί, γη, ρεύμα κ.ά.)
νέος συνδικαλιστικός νόμος, διώξεις και καταστολή κάθε αγωνιστικής φωνής

Μνημόνια για πάντα στην Ελλάδα και στις χώρες της ΕΕ
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης περί τέλους του μνημονίου και πρωτογενούς πλεονάσματος, είναι συνταγμένο, όπως στο ίδιο αναφέρεται, στα πλαίσια της «νέας εποπτείας και επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλαδή, ενός νέου και μόνιμου μηχανισμού επιτήρησης που θα επιβάλλει μνημόνια για πάντα στην Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ μέσω του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο απαιτεί ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και καθορίζει τα πρωτογενή πλεονάσματα να πηγαίνουν κυρίως στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Η εκπαίδευση σε δοκιμασία, ο εκπαιδευτικός στο στόχαστρο.

Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς βρήκε την εκπαίδευση ανεπανόρθωτα τραυματισμένη από τις συνεχείς αντιεκπαιδευτικές επιθέσεις Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, οι μηδενικοί διορισμοί (272 συνολικά διορισμοί την τελευταία 4ετία κατά την οποία συνταξιοδοτήθηκαν 9000 εκπ/κοί μόνο στην Π.Ε.), η υποχρηματοδότηση της παιδείας (από 3,5% προ κρίσης μειώθηκε πέρσι στο 1,9%! σε ποσοστό επί του ΑΕΠ), η υποβάθμιση έως κατάργηση δομών της εκπαίδευσης όπως η ειδική και η αντισταθμιστική αγωγή, καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των σχολείων.

Μιλάνε για νέο πρόγραμμα στην ΠΕ και για κατάργηση μαθημάτων, χωρίς τη γνώμη των εκπαιδευτικών και καμιά αποτίμηση των μέχρι τώρα πειραματισμών, που προοιωνίζει κατασκευή πλεονασμάτων εκπαιδευτικών όπως έγινε στη ΔΕ.

Η αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση, με βάση τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, έρχονται να αποτελειώσουν το δημόσιο σχολείο και να το μετατρέψουν σε σχολείο της αγοράς, με κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, με ελάχιστες κρατικές επιχορηγήσεις υποχρεωμένο στην αναζήτηση χορηγών και την επιβάρυνση των γονέων, με εκπαιδευτικούς “λάστιχο”, έτοιμους για όλα, χωρίς δικαιώματα και παιδαγωγική ελευθερία και κυρίως με λιγότερους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με το πρόγραμμα απολύσεων που προβλέπουν τα Μνημόνια.

Όλα αυτά ίσως είναι γνωστά. Το ερώτημα είναι : θα σκύψουμε το κεφάλι ή θα αντισταθούμε;;

Συντονισμένοι και ανυποχώρητοι αγώνες με τα σωματεία μας
Γενικός ξεσηκωμός διαρκείας, γενικευμένη πολιτική απεργιακή σύγκρουση, με άμεσο συντονισμό των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Να απαιτήσουμε αξιοπρεπή και αξιοβίωτη ζωή με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μόνιμη, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους, ν’ ανατρέψουμε συνολικά αυτή την πολιτική που μας κλέβει τη ζωή!

Σ’ αυτή τη συγκυρία γίνεται ακόμη πιο έντονη η ανάγκη παρουσίας ενός συνδικάτου αποφασισμένου να ξεκινήσει ανένδοτο αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Για να συμβεί αυτό πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να αγωνιστούμε για ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η θέση μας για τα ΠΥΣΠΕ

Στις 5 Νοεμβρίου διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠYΣΠE στο νομό, AΠYΣΠE στην Περιφέρεια, KYΣΠE το κεντρικό). Τα Y.Σ. αποτελούνται από 2 αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και 3 διοικητικούς υπαλλήλους. Αντί να διεκπεραιώνουν όμως, τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, χρησιμοποιήθηκαν απ’ όλες τις κυβερνήσεις για να παραβιάζουν δικαιώματα και να προωθούν αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Είναι πρωτοφανής η μετεξέλιξη που έχουν υποστεί τα Υ.Σ., ως αποτέλεσμα της καθημερινής ρουσφετολογικής πολιτικής (βολέματα, εξυπηρετήσεις, χιλιάδες εκπ/κοί χωρίς οργανική θέση στην ομηρία των διοικήσεων). Τείνει να παγιωθεί πλέον μια κατάσταση μετατροπής τους σε μηχανισμούς πελατειακών σχέσεων, που αμβλύνουν συνειδήσεις και υπονομεύουν τη συλλογική δράση.

Στην εποχή του επιθεωρητισμού

Σήμερα η λειτουργία των Υ. Σ. είναι προσαρμοσμένη στα σκληρά αξιολογικά πλαίσια, με υπερενισχυμένο τον αυταρχικό τους ρόλο. Τα Υ. Σ. με βάση το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα είναι αρμόδια να κρίνουν με το ερώτημα της απόλυσης, ή του υποβιβασμού κατά ένα βαθμό τους εκπαιδευτικούς που θα χαρακτηριστούν ελλιπείς μετά από αξιολόγηση και θα καταγραφούν σε πίνακα ως «μη προακτέοι»! Το αυταρχικό πλέγμα της αξιολόγησης θα υλοποιείται και μέσω των Υ. Σ., αφού αυτά θα καθορίζουν τα κρίσιμα ζητήματα της μονιμότητας, του βαθμού, της προαγωγής και του σταθερού μισθού.

Σ’ αυτό το φόντο της νέας αυταρχικής δομής των Υπηρεσιακών Συμβουλίων δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις κυβερνητικές παρατάξεις που υπονομευτικά στάθηκαν στα ζητήματα της αξιολόγησης, να συμπληρώσουν τα διοικητικά μέλη του ΠΥΣΠΕ. Όσοι συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο αυτό δεσμευόμαστε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε αυτοαξιολόγηση και δεν αξιολογούμαστε και δεν αξιολογούμε. Καλούμε και όλους τους άλλους υποψήφιους αιρετούς όλων των παρατάξεων ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΎΝ Σ΄ ΑΥΤΟ.

Διεκδικούμε τον αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας

• Για να μη γίνεται το δικαίωμα του εκπαιδευτικού εξυπηρέτηση
• Για την ίση μεταχείριση όλων, ενάντια στο πελατειακό σύστημα, το ρουσφέτι και τα κομματικά χατίρια.
• Για τη διαφάνεια, για να δημοσιοποιούνται τα πάντα και πάντοτε, για την κατάργηση του απόρρητου στην πράξη.
• Για να μην εφαρμοστεί στην πράξη και μέσα στα Υ.Σ. η αξιολόγηση.
• Για αιρετούς που θα εκφράζουν τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των νεοδιόριστων, των αναπληρωτών, των μονίμων, των υπεράριθμων, στην κατεύθυνση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους.
• Όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές με κριτήρια, μόρια, διαφάνεια και αντικειμενικότητα.
• Οργανικές θέσεις για όλους με διατήρηση των δικαιωμάτων που κατοχυρώνει το Σύνταγμα και ο διορισμός.
• Δυναμική εναντίωση στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές (αντιπαράθεση, αποχώρηση, καταγγελία, ματαίωση τέτοιων αποφάσεων), σε συνεργασία με τους συλλόγους.
• Αιρετοί δεσμευμένοι με αποφάσεις Γ.Σ.
• Έκδοση ειδικού δελτίου από τους αιρετούς, για να ενημερώνονται όλοι οι συνάδελφοι για τη στάση όλων των μελών του ΠΥΣΠΕ.
• Εναλλαγή στις θητείες εκπροσώπησης στα Υ.Σ.
• Λογοδοσία των αιρετών σε όλες τις Γ.Σ. για τις αποφάσεις τους. Ειδική απολογιστική συνέλευση πριν τις εκλογές για τα Υ.Σ. Οι αιρετοί να είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητοί από αυτές.
ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! ΟΥΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δίνουμε βροντερό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής της βαρβαρότητας
Καμία ψήφος στις παρατάξεις των μνημονίων και της εξαθλίωσης

Ήρθε η ώρα για αιρετούς αγωνιστές του εκπαιδευτικού κινήματος που θα προωθούν τις διεκδικήσεις του κλάδου!
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΠΥΣΠΕ
Αγιάννης Νίκος
Δαούλα Κατερίνα
Κοσμοπούλου Φωτεινή
Σεφεριάδου Ελένη
Συννεφακοπούλου Κυριακή
Τσάνης Φάνης
Φωτίου Γιώργος
Χριστοδούλου Αστέριος