Θεσσαλία » Σκρέκας: Ο 2ος Τρικαλινός υπουργός

Σκρέκας: Ο 2ος Τρικαλινός υπουργός

Σκρέκας: Ο 2ος Τρικαλινός υπουργός

Στα 193 χρόνια ελεύθερου Ελληνικού Κράτους, μόλις δυο Τρικαλινοί έγιναν Υπουργοί. Ο Σωτήρης Χατζηγάκης και ο Κώστας Σκρέκας. Τέσσερις έφτασαν μέχρι υφυπουργοί.

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης κρατούσε μέχρι την Παρασκευή ένα ρεκόρ που έμοιαζε… ακατάρριπτο, καθώς ήταν ο μοναδικός Τρικαλινός υπουργός που είχε φτάσει στο αξίωμα του υπουργού και μάλιστα τέσσερις φορές (Εργασίας, αναπληρωτής Οικονομίας, Εμπορίου, Γεωργίας, Δικαιοσύνης και πάλι Γεωργίας). Πλέον στο… πάνθεον των Τρικαλινών υπουργών περνά και ο Κώστας Σκρέκας, μετά την (απροσδόκητη από πολλούς, αναμενόμενη γι’ αυτούς που ξέρουν να «διαβάζουν») τοποθέτησή του από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Υπουργείο Ανάπτυξης (τέταρτο τη τάξει).

Λίγοι είναι ωστόσο, όπως καταγράφει το trikalavoice.gr, οι Τρικαλινοί πολιτικοί που έφτασαν ως το αξίωμα και του υφυπουργού. Συγκεκριμένα αυτοί ήταν ο Κλεόβουλος Γιαννούσης από τη Ν.Δ., ο Κώστας Αλεξιάδης (Γεωργίας) και ο Χρήστος Οικονόμου (Υγείας) στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σχετικά πρόσφατα ο Νίκος Λέγκας (Οικονομικών) στην τελευταία Κυβέρνηση Καραμανλή.

trikalavoice.gr

Διαβάστε επίσης: