Ελλάδα » Μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας:

Πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες, νέοι και γυναίκες από το Ν. Λάρισας, πήραν μέρος το Σάββατο 1 Νοέμβρη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος, σμίγοντας με το μέγα πλήθος πολλών δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών απ’ όλη τη χώρα, που πλημμύρισαν όχι μόνο το Σύνταγμα, αλλά πολλούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

ΕΚΝΛ συλλαλητήριο ΠΑΜΕ

Οι περίπου 1.000 αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και μαζικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την πραγματοποίηση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου με κεντρικό σύνθημα «Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα», ένωσε στους δρόμους πολλές δεκάδες χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία και μετανάστες.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, χαιρετίζει την επιτυχία αυτού του μεγαλειώδους πανελλαδικού συλλαλητηρίου και ειδικότερα τους χίλιους περίπου εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και νέους της περιοχής μας, που μετακινήθηκαν με 17 λεωφορεία που ναύλωσαν το ΕΚΝΛ, η Ομοσπονδία ΕΒΕ, η ΟΓΕ και πολλά σωματεία, αλλά και όσους μετακινήθηκαν με Ι.Χ αυτοκίνητα, που πήραν μέρος σ’ αυτό.

Όλους αυτούς που επι 3 ώρες διαδήλωναν την απαίτηση τους για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους, επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις, κατώτερο μισθό 751 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, υπογραφή ΣΣΕ, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και η βαριά φορολογία του λαού, να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νέο αντιασφαλιστικό νόμο, δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια και παιδεία για όλους.

Το μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, αποδείχθηκε ένα λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης. Έστειλε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση, την Ε.Ε και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε! Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.

Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τα σωματεία να οργανώσουν την δράση τους για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, την Πέμπτη 27 Νοέμβρη. Να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε Συνελεύσεις, σε συσκέψεις, να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα του μεγαλειώδους πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη και το κάλεσμα για την πανεργατική απεργία.

Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να διεκδικήσουμε παντού αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ουσιαστική προστασία των ανέργων, καμία παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Να δυναμώσει η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!

Διαβάστε επίσης: