Παραπολιτικά » Η εντολή Βορίδη και η κοροϊδία
ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η εντολή Βορίδη και η κοροϊδία

Η εντολή Βορίδη και η κοροϊδία

Ο υπουργός (και δελφίνος) Μάκης Βορίδης κατάλαβε την… «πατατιά», επειδή όμως δεν μπορούσε να μην στηρίξει τους επιχειρηματίες (στους οποίους είχε δώσει την υπόσχεσή του) έδωσε εντολή στον Γενικό του Γραμματέα, να πάρει τον σύμβουλό του και να έρθουν στη Λάρισα.

Κάπως έτσι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Άρης Αποστόλου βρέθηκαν στα εγκαίνια ιδιωτικής κλινικής, αφού προηγουμένως φρόντισαν να συγκαλέσουν (για τα μάτια του κόσμου) και μια σύσκεψη στην 5η ΥΠΕ (φωτ.).

Γιατί λέω «για τα μάτια του κόσμου»;

Γιατί πολύ απλά όταν ξέρεις πως η παρουσία σου θα προκαλέσει δεν έρχεσαι την ίδια μέρα για να ενημερωθείς,  υποτίθεται, για τα τοπικά θέματα, αλλά φροντίζεις να έχεις ήδη επισκεφτεί την περιοχή.

Επίσης όταν δηλώνεις πως «η παρουσία στέλνει μήνυμα στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η οποία αυξάνει τις επιλογές του πολίτη», θα πρέπει να έχεις κάνει ότι περνάει από το χέρι σου για δυο πράγματα:

Πρώτον, να έχεις το πλέον αξιόλογο δημόσιο σύστημα υγείας, για να έχει όντως ο πολίτης δυο (τουλάχιστον) επιλογές, και δεύτερον, αφού θέλεις να στηρίξεις την ιδιωτική πρωτοβουλία έχεις φροντίσει να δημιουργήσεις το φορολογικό εκείνο πλαίσιο που θα της επιτρέψει να αναπτυχθεί και όχι να την στραγγαλίζεις, όπως συμβαίνει σήμερα.

Επειδή λοιπόν τίποτα από τα δυο δεν συμβαίνει, οι υπουργοί της κυβέρνησης παίζουν τον γνωστό παλαιοκομματικό ρόλο των δημοσίων σχέσεων και όταν τα πράγματα ζορίζουν, δίνουν εντολές στους Γενικούς Γραμματείς.

Τόσο απλά…

Λ.Π.

 

Διαβάστε επίσης: