Περιβάλλον » Εκδρομή της «ΔΡΥΑΣ» στον Αμβρακικό

Εκδρομή της «ΔΡΥΑΣ» στον Αμβρακικό

Εκδρομή της «ΔΡΥΑΣ» στον Αμβρακικό

Η «ΔΡΥΑΣ», περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία των περιοχών «Φύση 2000» με έδρα τον παλιό Σ.Σ. Τεμπών, οργανώνει τριήμερη εκδρομή στο μεγαλύτερο υδροβιότοπο της Ελλάδας, στον Αμβρακικό κόλπο, στις 21-23 Νοεμβρίου.

Επιλέξαμε αυτή την εποχή, γιατί υπάρχει μεγάλη ποικιλία πουλιών, κυρίως μεταναστευτικών. Σπάνια πουλιά, ο λευκοτσικνιάς, ο αργυροτσικνιάς, ο λευκοτσικνιάς, ο κορμοράνος, το φοινικόπτερο, ο αγριόκυκνος και ο εντυπωσιακός αργυροπελεκάνος κάνουν την εμφάνισή τους εδώ. Οι πελεκάνοι, τα δελφίνια και οι άνθρωποι είναι οι μεγαλύτεροι ψαράδες της περιοχής. Θα παρακολουθήσουμε τις δραστηριότητες στον κόλπο από το παρατηρητήριο στο λόφο της Αγίας Αικατερίνης (κοντά στο χωριό Στρογγυλή), το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα των λιμνοθαλασσών Ροδιάς και Τσουκαλιού και του βάλτου της Ροδιάς με τον απέραντο καλαμιώνα.

Θα γίνει ενημέρωση στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού και περιήγηση με βάρκες μέσα στο μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα υγροτοπικό συστήματος 220.000 περίπου στρεμμάτων που περιλαμβάνει λιμνοθάλασσες, νησίδες παραποτάμιες ζώνες, εκβολές ποταμών, αλμυρόβαλτους και γλυκόβαλτους, απέραντους καλαμιώνες και υγρολίβαδα. Είναι μία θαυμαστή ποικιλία οικοτόπων, που εναλλάσσονται διαρκώς ξεδιπλώνοντας ένα υπέροχο μωσαϊκό τόσο διαφορετικών τοπίων και εικόνων σπάνιας ομορφιάς.

Η διαμονή θα γίνει σε υπέροχες βιοκλιματικές κατοικίες «Μana Gaia», στη Βόνιτσα δίπλα στη θάλασσα. Θα ξεναγηθούμε στην περιοχή , θα επισκεφθούμε το βενετικό κάστρο της Βόνιτσας, την αρχαία Νικόπολη, την Πρέβεζα, την Άρτα και τη Λευκάδα.

Το κόστος της εκδρομής είναι 75 ευρώ το άτομο.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα :2410-612073 & 6977719838 Κατερίνα Κόσσυβα

Διαβάστε επίσης: