Θεσσαλία » Ποιος είναι ο Τρικαλινός Κ. Σκρέκας που ανέλαβε το Υπ. Ανάπτυξης (ΦΩΤΟ)

Ποιος είναι ο Τρικαλινός Κ. Σκρέκας που ανέλαβε το Υπ. Ανάπτυξης (ΦΩΤΟ)

Ποιος είναι ο Τρικαλινός Κ. Σκρέκας που ανέλαβε το Υπ. Ανάπτυξης (ΦΩΤΟ)

Από τη λεγόμενη νεότερη γενιά της ΝΔ προέρχεται ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος τοποθετείται σε αυτή τη θέση μετά τη μετακίνηση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Ποιος είναι ο Κώστας Σκρέκας

Ο 41χρονος νέος υπουργός εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Τρικάλων με τη ΝΔ το 2012, ενώ από το 2010 εκτελεί χρέη τομεάρχη επικοινωνίας της ΝΔ στην Α” Αθηνών. Η πρώτη του ενασχόληση με την πολιτική έγινε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων. Την περίοδο 1991-1993 διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ενώ το 1994 εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ.

Κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγκούνη, χημικό μηχανικό, και έχουν δύο κόρες. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Έργων στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, αφού εργάστηκε για ένα χρόνο ως μάνατζερ Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρείας Mantis S.A., το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Fortis S.A. και, όπως σημειώνεται στο βιογραφικό του, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σήμερα εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές.

«Η εταιρεία σήμερα καλύπτει πανελλαδικά όλα τα κανάλια της αγοράς από το οργανωμένο λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, τα καταστήματα HO.RE.CA καθώς και ανεξάρτητα σημεία πώλησης. Αντιπροσωπεύει 3 από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης και έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο των τροφίμων και ποτών», σημειώνεται στο αναρτημένο στην ιστοσελίδα του νέου υπουργού Ανάπτυξης βιογραφικό.

Κωστας Σκρεκας 2

Κωστας Σκρεκας 3

Κωστας Σκρεκας 4

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης: