Πολιτισμός » Μουσικό εργαστήριο για παιδιά με αυτισμό

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά με αυτισμό

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά με αυτισμό

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οργανώνει για τρίτη χρονιά ένα μουσικό εργαστήριο, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, το μουσικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λάρισας στις 1, 8 και 9 Νοεμβρίου 2014. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.

Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά εργαλεία μάθησης και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και λειτουργεί ως μέσο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη συναισθηματική ωρίμανση των ατόμων με αυτισμό.
Το εργαστήριο προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το ρυθμό, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Αρχικά, τα παιδιά γνωρίζουν το χώρο και τους μουσικούς και, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, πειραματίζονται με τα μουσικά όργανα και παράγουν ήχους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μικροί μουσικοί, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές, συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα με βάση τη μουσική.

Στο εργαστήριο αυτό, η μουσική γίνεται η «γλώσσα» επικοινωνίας, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος. Μέσα από τους ήχους, το παιχνίδι και τις εναλλαγές ρόλων, τα παιδιά καλούνται να αισθανθούν την ύπαρξή τους, να εκφράσουν τι νιώθουν, να τραγουδήσουν και να γνωρίσουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου μαζί με μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών.

Ημερομηνίες: 1-8-9 Νοεμβρίου 2014

Σάββατο: 1 Νοεμβρίου 2014: Η πρώτη συνάντηση είναι μόνο για τους γονείς.

Γονείς παιδιών 5-7 ετών, ώρες 10:00-12:00

Γονείς παιδιών 8-11 ετών, ώρες 12:00-14.00

 

Σάββατο, Κυριακή: 8 και 9 Νοεμβρίου 2014: Κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν γονέα.

Γονείς και παιδιά 5-7 ετών ώρες 10:00-12:00

Γονείς και παιδιά 8-11 ετών ώρες 12:00-14:00

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για κρατήσεις: 2410613112, Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και στο κινητό: 6972161982.

Τόπος διεξαγωγής: Γεωργιάδου 53, Λάρισα – Μύλος Παπά, 41447

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Αυτιστικό φάσμα και πολιτισμός» στο κτιριακό συγκρότημα Μύλος του Παπά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα.

Διαβάστε επίσης: