Οικονομία » Eπέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Νίκαια

Eπέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Νίκαια

Eπέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Νίκαια

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλου και του Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Εξωτερικών Σχέσεων & Ρυθμιστικών Υποθέσεων της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Λεωνίδα Μπακούρα στον χώρο του Δημαρχείου Κιλελέρ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου για την πορεία και τη δραστηριότητα της εταιρείας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νίκαιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε ο κος Μπακούρας, η ΕΠΑ Θεσσαλίας συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου, έχοντας ήδη κατασκευάσει 12,1 km δικτύου χαμηλής πίεσης, τροφοδοτώντας  από το 2013 το αστικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας (Οικισμός Νίκαιας) του Δήμου Κιλελέρ, εξυπηρετώντας μεγάλο μέρος των κατοίκων του Οικισμού. Η επέκταση του δικτύου θα συνεχιστεί σύμφωνα με τις αιτήσεις και το ενδιαφέρον των πολιτών του Δήμου.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του πρότεινε την επέκταση του δικτύου και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Κιλελέρ. Επίσης ενημερώθηκε για την μέθοδο συμπιεσμένου αερίου (CNG) για την τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών.

Επιπλέον, ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στην τιμή του φυσικού αερίου για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο η οποία αναμένεται να είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και προβλέπεται να κυμανθεί στα 0,68-0,70 €/Nm3.

Τέλος ο κ. Μπακούρας ευχήθηκε στον νέο Δήμαρχο Κιλελέρ καλή επιτυχία στα καθήκοντα του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί η άριστη και εποικοδομητική συνεργασία των δύο μερών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών της Νίκαιας.

Διαβάστε επίσης: