Κοινωνικά » Διάλεξη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου

Διάλεξη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου

Στα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου
Διάλεξη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 6:15 μμ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου (Καρδίτσης 21, Είσοδος από Οδό Ικαρίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος Βλάχος, πολυγραφότατος συγγραφέας και ένας εκ των κορυφαίων Θεολόγων της Εκκλησίας της Ελλάδας θα μιλήσει με θέμα «Σύγχρονες απόψεις για την Αγωγή των Νέων και η Πατερική Διδασκαλία».

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε πάντα ενδιαφερόμενο. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Με το πέρας της ομιλίας, όλοι οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων θα μπορούν να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος (Βλάχος) γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1945. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1971 και εξελέγη Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου το 1995. Από τα φοιτητικά του χρόνια ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για το έργο των Πατέρων της Εκκλησίας και την αγωγή των νέων. Εργάστηκε για ένα διάστημα στο Άγιον Όρος, σε βιβλιοθήκες μοναστηριών. Ιδιαίτερα εντρύφησε στη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Δίδαξε Ελληνικά και Ορθόδοξο Ηθική στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού στο Πανεπιστήμιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Έχει συγγράψει 85 βιβλία με θέματα θεολογικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, ιστορικά. 70 περίπου βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 24 γλώσσες, όπως στην Αγγλική, Αραβική, Γαλλική, Ισπανική, Ρωσική, Σέρβικη κ.ά. Το βιβλίο του «Το πρόσωπο στην Ορθόδοξη Παράδοση» βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε 450 Πανελλήνια και διεθνή Συνέδρια της Ευρώπης, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής. Το 2008 το Ποιμαντικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών τον αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα.