Ελλάδα » «Συνδικαλισμός εναντίον κοινωνίας, σημειώσατε 1»

«Συνδικαλισμός εναντίον κοινωνίας, σημειώσατε 1»

«Συνδικαλισμός εναντίον κοινωνίας, σημειώσατε 1»

Σε ανακοίνωσή της η «Δράση» αναφέρει τα παρακάτω:

«Με την ανοχή της κυβέρνησης, ο συνδικαλισμός λειτουργεί στην Ελλάδα με τρόπο στρεβλό και καταχρηστικό: δεν είναι μόνο οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε ώρα εργασίας (όπως για πολλοστή φορά συμβαίνει σήμερα με τους εργαζομένους στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς), είναι και η κήρυξη απεργίας «δι αντιπροσώπων», που θίγει άμεσα τον εργαζόμενο, η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών φορέων από εργοδότες (βλ. ΔΕΗ), τα εξωφρενικά συνδικαλιστικά προνόμια, οι συνεχείς παραβιάσεις του νόμου για τις οποίες κανείς δεν τιμωρείται (π.χ. καταλήψεις ΠΑΜΕ).
Η Δράση προτείνει την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας ώστε να εξυγιανθεί το συνδικαλιστικό κίνημα προς όφελος των εργαζομένων και του συνόλου της κοινωνίας. Σημαντικό σημείο αυτής της μεταρρύθμισης πρέπει να είναι η κατάργηση όλων των συνδικαλιστικών προνομίων και η κήρυξη απεργίας μόνο με τη λήψη απόφασης από την πλειοψηφία των μελών ενός συνδικάτου, με καθολική μυστική ψηφοφορία.
Αυτή και άλλες προτάσεις για θέματα επίκαιρα θα συζητηθούν στη Συνδιάσκεψη Θέσεων του κόμματος, το Σαββατοκύριακο 1-2/11 στο ξενοδοχείο President, στην Αθήνα».

Διαβάστε επίσης: