Δήμοι Νομού » Δήμος Τυρνάβου » Παρουσιάστηκε στον Τύρναβο το κυβερνητικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσιάστηκε στον Τύρναβο το κυβερνητικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσιάστηκε στον Τύρναβο το κυβερνητικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Οι άμεσες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας παρουσιάστηκαν στον Τύρναβο στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η τοπική οργάνωση την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο.

Η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε από το βουλευτή Λάρισας του κόμματος Δημήτρη Γελαλή και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με συντονιστή το γραμματέα της οργάνωσης Μάκη Κατσικαβέλα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκαν οι προγραμματικές δεσμεύσεις, όπως αυτές τέθηκαν από τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς και οι άμεσες παρεμβάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανακούφιση των πολιτών και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο βουλευτής μεταξύ άλλων περιέγραψε το περιεχόμενο και τους στόχους της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσουν με σχέδιο και ασφάλεια τη χώρα, στην ανάκαμψη και τη παραγωγική ανασυγκρότηση. Αναφέρθηκε ακόμα στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, με το οποίο θα αντικατασταθεί το μνημόνιο από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης, προτού και ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης. «Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης, την ανόρθωση της οικονομίας και την έξοδο από τη κρίση, περιλαμβάνει τους τέσσερις μεγάλους πυλώνες:
-Πρώτος: Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
-Δεύτερος: Άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας
-Τρίτος: Ανάκτηση της εργασίας
-Τέταρτος: Ο θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμό του κράτους», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον αγροτοδιατροφικό τομέα, ο οποίος αποτελεί ατμομηχανή της περιφερειακής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι: «Στηριζόμενοι στα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, θα πρέπει να αναπτύξουμε την γεωργία και την κτηνοτροφία με στόχο τη μέγιστη δυνατή αυτάρκεια σε τρόφιμα και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας»».

κυβερνητικο προγραμμα ΣΥΡΙΖΑ Τυρναβος 2

Διαβάστε επίσης: