Πολιτισμός » Κέλλας – Αγοραστός για τη Γουργιώτη

Κέλλας – Αγοραστός για τη Γουργιώτη

Κέλλας – Αγοραστός για τη Γουργιώτη

Δηλώσεις με αφορμή το θάνατο της Λένας Γουργιώτη έκαναν ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Χρήστος Κέλλας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αναλυτικά:

16260

Κέλλας: Η Λάρισα σήμερα έγινε φτωχότερη

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο της Λένας Γουργιώτη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Λάρισα σήμερα έγινε φτωχότερη. Πενθεί το χαμό μιας μεγάλης προσωπικότητας. Η Λένα Γουργιώτη δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με την ασθένειά της, «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι. Εκεί όπου θα συναντήσει τον αείμνηστο Γιώργο.

Πρωτεργάτης στην ίδρυση της Λαογραφικής Εταιρίας, επί 25 ολόκληρα χρόνια δεν έπαψε λεπτό να αγωνίζεται για τον μεγάλο στόχο. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να μπει μέσα στο Μουσείο για το οποίο τόσο αγωνίστηκε. Αυτό όμως λειτουργεί πλέον επίσημα στην πόλη της Λάρισας και στέκει εκεί, σαν γνήσιο πνευματικό τέκνο της Λένας Γουργιώτη, για να υπενθυμίζει εσαεί σε όλους τους Λαρισαίους το όραμα και το όνομά της.

Καλό ταξίδι στη φίλη μου»

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ 2014

Αγοραστός: Αφήνει πίσω της πολύτιμο έργο

Δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για το θάνατο της Λένας Γουργιώτη:

«Η Λένα Γουργιώτη υπήρξε η «ψυχή» του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας. Με πολύ κόπο, αγάπη, πίστη και προσπάθεια αφιερώθηκε στην συντήρηση, μελέτη και προβολή, αντικειμένων που αποτελούν δείγματα του παραδοσιακού μας πολιτισμού, της λαϊκής τέχνης και της λαϊκής παράδοσης της Θεσσαλίας.

Με δικά της οικονομικά μέσα και με την πολύτιμη βοήθεια του συζύγου της, το όνειρο για τη λειτουργία του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου έγινε πραγματικότητα. Το έργο που αφήνει πίσω της πολύτιμο για όλους τους Θεσσαλούς. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

 

Διαβάστε επίσης: