Οικονομία » Mε φυσικό αέριο 6 στα 10 σπίτια Λαρισαίων
ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Mε φυσικό αέριο 6 στα 10 σπίτια Λαρισαίων

Mε φυσικό αέριο 6 στα 10 σπίτια Λαρισαίων

Από τη συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη με το Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Εξωτερικών Σχέσεων & Ρυθμιστικών της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Λεωνίδα Μπακούρα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και του Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Εξωτερικών Σχέσεων & Ρυθμιστικών Υποθέσεων της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Λεωνίδα Μπακούρα στον χώρο του Δημαρχείου Λάρισας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου για την πορεία και τη δραστηριότητα της εταιρείας στον Δήμο Λάρισας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μπακούρας, στον Δήμο Λαρισαίων – όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2000-, η κάλυψη του δικτύου ανέρχεται στο 78,8% του συνόλου του οδικού δικτύου και ήδη το 60% των πολιτών της Λάρισας απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της χρήσης του φυσικού αερίου. Έως σήμερα έχουν κατασκευαστεί, εντός του Δήμου, 345 km Δικτύου Χαμηλής πίεσης και 31 km μέσης πίεσης. Επιπλέον ο κ. Καλογιάννης ενημερώθηκε για τα Δημόσια και Δημοτικά κτήρια που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και συγκεκριμένα έγινε αναφορά για τα 67 Κτήρια και 113 Σχολεία του Δήμου που απολαμβάνουν τα οφέλη της χρήσης του φυσικού αερίου.

Επιπλέον, ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στην τιμή του φυσικού αερίου για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο η οποία αναμένεται να είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και προβλέπεται να κυμανθεί στα 0,68-0,70 €/Nm3.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου και ζήτησε η αποκατάσταση να πραγματοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολιτών. Παράλληλα, τέθηκε από πλευράς Δήμου το ζήτημα των ασφαλτοστρώσεων, ζητώντας την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών από πλευράς ΕΠΑ ώστε να μην υπάρχουν παρεμβάσεις σε εργασίες ασφαλτόστρωσης που έχουν ολοκληρωθεί. Για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε από κοινού ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της ΕΠΑ Θεσσαλίας για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων και τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων.

Τέλος ο κ. Μπακούρας ευχήθηκε στον νέο Δήμαρχο Λαρισαίων καλή επιτυχία στα καθήκοντα του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί η άριστη και εποικοδομητική συνεργασία των δύο μερών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών της Λάρισας.

Διαβάστε επίσης: