Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Κείμενο εξηγήσεων κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Απ. Καλογιάννης
ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΙΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Κείμενο εξηγήσεων κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Απ. Καλογιάννης

Κείμενο εξηγήσεων κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Απ. Καλογιάννης

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Την πόρτα της Αντιεισαγγελέα Εφετών Λάρισας πέρασε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης για το γνωστό θέμα της μη αποστολής στοιχείων που αφορούσαν τη μεταβολή συμβάσεων εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καλογιάννης κατέθεσε κείμενο εξηγήσεων στην αντιεισαγγελέα με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος, των οποίων η τέλεση διερευνάται μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων φέρεται να τονίζει στο κείμενο ότι ενήργησε χωρίς δόλο, ενώ δεν είχε σκοπό να ωφελήσει συγκεκριμένο πρόσωπο και να βλάψει το συμφέρον του Δημοσίου.

Παράλληλα, επισημαίνει πως στόχος του είναι η ομαλή λειτουργία του Δήμου Λαρισαίων και η προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου των πολιτών.

Μετά και τη σημερινή διαδικασία πλέον θα αξιολογηθεί το σύνολο των καταθέσεων που έχουν συγκεντρωθεί και στη συνέχεια θα ληφθεί η απόφαση για την άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης σε βάρος του δημάρχου Λαρισαίων.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: