Οικονομία » 80% ανεργία στους μηχανικούς!
Η ΚΡΙΣΗ, ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

80% ανεργία στους μηχανικούς!

80% ανεργία στους μηχανικούς!

Όλοι έχουν αντιληφθεί στην Ελλάδα ότι ο κατασκευαστικός τομέας αντιμετωπίζει κρίση διαρκείας, ενώ γι’ αυτόν τον λόγο έχει εξαφανιστεί ένα σημαντικό κομμάτι της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας.

Εκατοντάδες επαγγέλματα έχουν οδηγηθεί στον μαρασμό, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι ήδη άνεργοι.

Η διοίκηση του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, έδωσε άλλη διάσταση στο θέμα, καθώς… απεικόνισε σε νούμερα την κρίση και τη διάλυση ενός ολόκληρου κλάδου.

Ενδιαφέρον έχουν τα ακριβή αποσπάσματα των δηλώσεων του Γιάννη Βαρνά, προέδρου του τοπικού παραρτήματος του ΤΕΕ:

«Ιστορικά είναι η χειρότερη κρίση που περνάει ο κλάδος».
«Η πραγματική ανεργία στους μηχανικούς αγγίζει το 80%».
«Κάθε εβδομάδα υπογράφω τουλάχιστον ένα έγγραφο αποστολής στοιχείων στα κεντρικά του ΤΕΕ για την διαγραφή κάποιου συναδέλφου από τα μητρώα.
Οι διαγραφές είναι αθρόες. Πρωτοφανές, ποτέ δεν είχαν υπάρξει στο παρελθόν αιτήσεις διαγραφής».
«Από τους 2.857 ελεύθερους επαγγελματίες, οι 1.371 χρωστούν στο Ταμείο, ποσοστό 48%. Ένας στους δύο αδυνατεί να πληρώσει.

Οι αντίστοιχοι αριθμοί για το ν. Λάρισας είναι 2.266 ασφαλισμένοι, 662 μισθωτοί, 1.586 ελεύθεροι επαγγελματίες, με οφειλές στο ταμείο οι 738, ποσοστό 47%»κ.α.

Και μέσα σ’ όλη αυτή την κατάσταση δεν μπορεί κανείς να εκπλήσσεται, καθώς οι Λαρισαίοι μηχανικοί ψάχνουν για επαγγελματική αποκατάσταση και καλύτερη ζωή από τη Γερμανία, την Αγγλία και τα Αραβικά Εμιράτα, έως την… εμπόλεμη ζώνη του Βόρειου Ιράκ!

Διαβάστε επίσης: