Ελλάδα » Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Νέο γύρο αντεγκλήσεων μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε, ανήμερα της εθνικής επετείου, το αποτέλεσμα των «τεστ αντοχής» των ελληνικών τραπεζών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των στρες τεστ αναφέρει ότι «Η ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών επαναφέρει εκ των πραγμάτων μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν μιας σοβαρής απάντησης και προσέγγισης την οποία δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» ενώ προστίθεται: «Tα τελευταία χρόνια, o ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τη στήριξη των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα μέσω εγγυήσεων ποσά που ισοδυναμούν με σχεδόν μιάμιση φορά με το σημερινό ΑΕΠ. Θα μετακυλιστεί αυτή η στήριξη και προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Θα επιτελέσουν επιτέλους οι τράπεζες το βασικό τους σκοπό που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά ή θα συνεχιστεί εκ μέρους της κυβέρνησης η υιοθέτηση αποκλειστικά τραπεζοκεντρικών λογικών εις βάρος των πολιτών;

Σε κάθε περίπτωση» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το ελληνικό δημόσιο πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά του ως βασικός μέτοχος των συστημικών τραπεζών με σκοπό την παροχή ρευστότητας προς την αγορά και την ανακούφιση τω δανειοληπτών».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα stress tests, δήλωσε ότι την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα για τα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου, και σήμερα που όλο το Έθνος γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έβγαλε ανακοίνωση για τις τράπεζες. «Τα συμπεράσματα δικά σας…», συμπλήρωσε.

Η νέα ανακοίνωση της κυβερνητική εκπροσώπου προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου που με τη σειρά της σχολίασε: «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!»

Διαβάστε επίσης: