Ελλάδα » Κ. Παπούλιας: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση»

Κ. Παπούλιας: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση»

Κ. Παπούλιας: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση»

Μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Ηταν μια εξαιρετική παρέλαση. Ηταν ένα μήνυμα, ότι η Ελλάδα, οι ένοπλες δυνάμεις, ο λαός της, όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε απειλή. Σήμερα είναι μία εξαιρετική ημέρα, ημέρα μνήμης, εξαιρετικής τιμής και σεβασμού σε αυτούς που το ’40 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι. Έδωσαν ένα μήνυμα στην Ευρώπη. Οτι μπορεί η δημοκρατική Ευρώπη να επικρατήσει και πράγματι ενίκησε», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας.

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη ενότητας και αγάπης εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η κρίση δεν θα μας νικήσει».

«Σήμερα ο ελληνικός λαός αγωνίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι με ενότητα, με αλληλεγγύη, με αγάπη ο ένας για τον άλλον να ξετυλίξουμε τις αρετές που ξετύλιξαν εκείνοι που σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά. Και αν ξετυλίξουμε αυτές τις αρετές μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και την κρίση. Η κρίση δεν θα μας νικήσει, υποφέρουμε το ξέρω αλλά πρέπει να δώσουμε την μάχη για να την ξεπεράσουμε και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη από την ομάδα «Ζευς» της 115 Πτέρυγας Μάχης, ενώ η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00 στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

Δ. Αβραμόπουλος: «Η Ελλάδα της περηφάνιας είναι πάντα εδώ»

Η Ελλάδα της ισχύος, της περηφάνιας, του κύρους και της τιμής είναι πάντα εδώ και όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα της, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.

Το μήνυμα της παρέλασης είναι πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος και πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους και είναι πάντοτε έτοιμες«, επισήμανε ο υπουργός.

Λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να αναλάβει τα καθήκοντα του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί «χάρη σε αυτές και σε αυτούς, η Ελλάδα παραμένει, πέρα και πάνω από την κρίση, ο εγγυητής της ασφάλειας, της σιγουριάς, της ειρήνης και της σταθερότητας στη περιοχή μας».

Στη δήλωση του ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε: «Ημέρα τιμής η σημερινή στους προγόνους μας, εκείνους που έγραψαν ένδοξες στιγμές το 1940. Είναι μία μέρα, όμως, που γυρνάμε όχι μονάχα τις μνήμες πίσω, αλλά κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον.  Η Ελλάδα, πέρα και πάνω από την κρίση, παραμένει ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, η οποία και πάλι δοκιμάζεται. Εγγυητής της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες σήμερα, για μία ακόμα φορά, χιλιάδες κατοίκων της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, θαυμάσαμε με τους άψογους σχηματισμούς τους, κάτι που δείχνει ότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι πάντοτε έτοιμο να ανταποκριθεί στην υπέρτατη αποστολή.

Μέσα από αυτή την εντυπωσιακή παρέλαση και με τους συμβολισμούς της ημέρας, στέλνουμε ένα γενικότερο μήνυμα. Καταρχήν στην ευρύτερη γειτονιά μας. Μήνυμα ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης. Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους και είναι πάντοτε έτοιμες. Μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους, ότι η Ελλάδα της ισχύος, της περηφάνιας, του κύρους και της τιμής είναι πάντα εδώ. Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, οι συμβολισμοί είναι ξεκάθαροι.

Και κάτι τελευταίο και σημαντικό. Όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα της Ελλάδος, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες. Θα ήθελα σήμερα από τη θέση μου ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης και λίγες μέρες πριν αποχωρήσω από αυτή τη θέση, να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στους άνδρες και τις γυναίκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί χάρη σε αυτές και σε αυτούς, η Ελλάδα παραμένει, πέρα και πάνω από την κρίση, ο εγγυητής της ασφάλειας, της σιγουριάς, της ειρήνης και της σταθερότητας στη περιοχή μας.

Η ελληνική Κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και όλοι εμείς, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα μας, μακριά και πάνω από τις δύσκολες στιγμές που σύντομα θα αφεθούν στο παρελθόν, τη διασφάλιση και την ενίσχυση του εθνικού αμυντικού μας συστήματος.  Με αυτές τις σκέψεις τιμούμε σήμερα την Ιστορία μας, επικαιροποιούμε τα διαχρονικά νοήματα των μεγάλων επετείων και στέλνουμε ένα μήνυμα προς ολόκληρο τον κόσμο, προς την ευρύτερη γειτονιά μας και προς τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ότι η Ελλάδα είναι όρθια, περήφανη, με κύρος, αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και δύναμη».

Διαβάστε επίσης: